PETAK 13. I PUN MJESEC – ZASTRAŠUJUĆA POJAVA KOJA ĆE SE OPET DOGODITI ZA 39 GODINA

Za sve one praznovjerne, petak 13. će danas biti ekstra-zastrašujući, upravo iz razloga što će na nebu zasjati mjesec u svoj svojoj punini. Puni mjesec na petak 13. je rijetka pojava, a sljedeće poklapanje ‘crnog’ petka i punog mjeseca dogodit će se tak za 39. godina, piše Huffington Post.

Lipanjski Mjesec, poznatiji pod nazivom ‘Medeni mjesec‘ (Honey moon) svoju će najvišu točku doseći u 00:11 sati, dok je svoju puninu dosegnuo već u noći s četvrtka na petak. Ako vrijeme to dopusti, ovaj ‘Medeni mjesec’ je nešto što morate vidjeti, a možda se i dogodi nešto čarobno.

Posljednji put, puni mjesec na petak 13. dogodio se 13. listopada 2000. godine. Prema statistikama, vjerojatnost za puni mjesec na petak 13. je 5.81%, što znači da se u prosjeku događa svakih 20 godina.

Tako se sljedeća ovakva pojava u kojoj se poklapaju sve tri varijable, mjesečeva faza, dan u tjednu i datum, ne očekuje prije 13. kolovoza 2049. stoga, svi vi koji ste u mogućnosti, uperite noćas pogled u nebo jer ovaj petak 13. svakako nije ‘crni’ već nadasve pozitivan, svjetliji i drugačiji.

 

                                                                (foto R. Tomanić, Demotivacija.hr)