Pet srednjoškolaca s područja grada Mursko Središće potpisalo ugovore o stipendiranju

Grad Mursko Središće prema natječaju Obrtničke komore Čakovec sufinancira petero učenika deficitarnih zanimanja s područja grada Mursko Središće.

Gradonačelnik Dražen Srpak u četvrtak 15. ožujka 2018. godine prisustvovao je potpisivanju ugovora o stipendiranju, a kojeg su potpisali: Barbara Jurak – kuhar (Srednja škola Prelog), Magdalena Gunc – obućar (Gospodarska škola Čakovec), Gabriela Gunc – obućar (Gospodarska škola Čakovec), Matija Mesarić – keramičar (Graditeljska škola Čakovec) i Leo Martinjaš – keramičar (Graditeljska škola Čakovec).

Grad Mursko Središće u proračunu izdvaja značajna sredstva za djecu i mlade, od sufinanciranja deficitarnih zanimanja, sufinanciranja dječjih vrtića, sufinanciranje izleta i maturalnih putovanja, besplatne članarine u Gradskoj knjižnici i čitaonici, besplatnih udžbenika i bilježnica i niz drugih programa koja utjeću na razvitak samog grada.

Vjerujemo da će učenici koji upisuju deficitarna zanimanja, a koja su doista tražena na području našeg grada, imati siguran posao i stalna primanja nakon školovanja što je ujedno i jedan od  temelja same egzistencije.

(GMS