Peklenički vatrogasci brinu za najmlađe – izvedena pokazna vježba „Požar u školi“

DVD Peklenica nastavlja sa hvalevrijednim akcijama kojima je cilj edukacija najmlađih, u ovom slučaju učenika Područne škole Peklenica. Kao i prošle godine tako je i ove, točnije u srijedu 16. svibnja izvedena pokazna vježba pod radnim nazivom „Požar u školi“ koja je učenike trebala pripremiti i objasniti im kako se ponašati u situaciji ako u školskoj zgradi izbije požar.

Sve to su im i detaljno prenijeli njihovi učitelji i učiteljice,  Marinko i Tajana u prijepodnevnoj te Lidija i Željka u poslijepodnevnoj smjeni. Uz pomoć vatrogasaca učenici su se i sami mogli okušati u „gašenju požara“ brentačama što su rado učinili i velikoj koloni čekali svoj red.

Vježba u kojoj su djeca uživala (tako je najlakše nešto naučiti) trajala je 40 minuta uz pažljivi nadzor dvije ekipe pekleničkih vatrogasaca. Tako su na vježbi prije podne sudjelovali Dražen Srša, Mirjana Goričanec, Milica Flac, Darko Kolarić, Franjo Trstenjak i Ksenija Flac te dvoje vatrogasaca iz Križovca. Poslije podne u demonstraciji gašenja požara bili su Zvjezdan Tuksar, Danijel Flac, Klaudija Mance, Marko Varga i Lovro Nerer.

Sve čestitke DVD-u Peklenica koji ovim pokaznim vježbama priprema najmlađe za slučaj ovakve vrste katastrofe, koja se, nadamo se, nikada neće dogoditi, no prevencija je najvažnija jer ona može spasiti mnoge živote.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)