Peklenica i dalje bez mobilne mreže zbog otpora dijela lokalnog stanovništva

S obzirom na opetovane pritužbe mještana naselja Peklenica Grad Mursko Središće poslao je ponovljeni upit Hrvatskom Telekomu o spremnosti postavljanja nove bazne postaje mobilne mreže te vam u nastavku donosimo odgovor:

„Hrvatski Telekom tijekom 2017. godine u mjestu Peklenica intenzivno je tražio lokaciju za izgradnju nove bazne postaje mobilne mreže. Pronađene su četiri točke zadovoljavajuće lokaciju u području pretraživanja na kojima su vlasnici bili spremni sklopiti ugovor sa Hrvatskim Telekomom i koje svojim položajem omogućavaju kvalitetni signal; čestice – 511, 454 i 436.

Na žalost, zbog otpora dijela lokalnog stanovništva nikakav ugovor s vlasnikom nijedne čestice do sada nije potpisan. Ipak HT nije odustao od planirane izgradnje i dalje ima namjeru na nekoj od pronađenih čestita sagraditi lokaciju.“

Obzirom na nezadovoljstvo djela mještana naselja Peklenica s ponuđenom mogućom tehnički odgovarajućom lokacijom Grad Mursko Središće od Hrvatskog telekoma traži da se očituje postoji li bilo kakva alternativna moguća lokacija. (rt)