PD “Bundek” primilo priznanje za najbolji rad s mladima u 2017. godini

Planinarsko društvo Bundek i ove je godine primilo priznanje svoje krovne organizacije Hrvatskog planarskog saveza. U 2010. i 2016. godini primili su priznanje za najbolje organiziran pohod u Hrvatskoj- svoj tradicionalni zimski Vincekov pohod, a već su ih ove godine prepoznali kao udrugu(od 345 registriranih udruga) koja vrlo kvalitetno radi s mladima.

Na svečanu Sjednicu IO-a  u Zagreb je 18. 12.2017. išla delegacija planinarskih vodiča zajedno s predsjednicom Sonjom Vršić. Priznanje im je uručio predsjednik HPS-a  dr. sc. Hrvoje Kraljević, a čestitala potpredsjednica Jadranka Čoklica i predsjednik IO-a Vladimir Novak.  Uz priznanje su primili  i ruksak pun dječje planinarske literature i pl. karata

Njihov rad vrijedno prati i gradonačelnik Dražen Srpak koji im je čestitao na uspjehu ne skrivajući zadovoljstvo postignutim rezultatima i nagradom.  Na primanju kod Gradonačelnika bila je Predsjednica udruge zajedno s tri člana Planinarske sekcije „Zvireki“ iz OŠ M. Središće.

Bundeki su ove  godine nastavili suradnju s dječjim vrtićima: DV Maslačak, DV Srčeko i DV Pčelice, ali i potpisali Sporazum o suradnji sa OŠ M. Središće i OŠ Belica. Vodili su djecu na planinarske izlete, organizirali im radionice, a u OŠ M. Središće organizirali  i Malu pl. školu pod proljetnim praznicima.

Uz razmjenu čestitaka  gradonačenik im je poželio mnogo uspjeha u organizaciji jubilarnog 20. Vincekovog pohoda koji će se održati 21. siječnja 2018.

(tekst i foto SV)