PD Bundek otvara Međimurski planinarski put i organizira 1. Međimurski trail

Budući da ove godine slavimo  20 godina djelovanja, pripremili smo niz aktivnosti i projekata, a među njima je i otvorenje revitaliziranog Međimurskog planinarskog puta od Čakovca do Štrigove kojeg smo 2016. godine preuzeli na održavanje od nekadašnjeg HPD „Železna gora“ (koje se, nažalost, ugasilo). Put smo  nanovo   trasirali, obilježili markacijama i planinarskim putokazima, a kako bismo ga popularizirali za samo otvorenje organiziramo trail utrku i planinarsku šetnju cijelom trasom ili jednim njezinim dijelom.

Put je dužine 27 km i vodi puteljcima, livadama, šumarcima i cestama Gornjeg Međimurja. Start je kod Centra za kulturu u Čakovcu, a završetak kod Turističkog ureda u Štrigovi.

Otvorenje će biti na Uskrsni ponedjeljak, 2. travnja 2018.s početkom u 9.45 sati kod Centra za kulturu u ČK. Nakon otvorenja u 10.00 sati započet će 1. Međimurski trail, kraća utrka do crkve u Sv. Jurju na Bregu (10 km)  i duža utrka do Štrigove (27 km). Nakon starta utrke put je otvoren za sve planinare i hodače, a za tu prigodu tiskali smo i Vodič i dnevnik planinarske obilaznice“Međimurski planinarski put“ s devet kontrolnih točaka. Svaki obilaznik popunjeni Dnevnik šalje na uvid PD „Bundek“ i za uzvrat kao nagradu dobiva značku MPP-a.

Važne pojedinosti:

1.Podjela nagrada i medalja za najbrže organizirat će se u neposrednoj blizini cilja:  za kraću utrku u 12 sati (kraj crkve u Sv. Jurju na Bregu), za dužu utrku u 14 sati (centar Štrigove).

2.Punktovi s okrepom nalazit će se u Brezju kraj nogometnog igrališta, kraj crkve u Sv. Jurju na Bregu i za dužu stazu još ispred restorana “Terbotz“ i na cilju u Štrigovi.

  1. Prijave su još u tijeku, do 27. ožujka, a do sada već ima preko 210 prijava.

Vjerujemo da ćete nas medijski popratiti pa vam unaprijed zahvaljujemo.

Više informacija možete pročitati na: www.bundek.hr

Organizacijska pomoć: Općina Štrigova i Sveti Juraj na Bregu

Organizator:

PD Bundek

Mursko Središće