PD „Bundek“ organizira i poziva sve drage prijatelje i planinare na 21. Vincekov pohod

Pohod organiziramo po međimurskim bregima i to po svakom vremenu s ciljem da obilježimo Dan svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odnosno 22. siječnja “službeni” početak vegetativnog ciklusa vinove loze i obično si toga dana vinogradari zažele sretnu novu vinogradarsku godinu- a mi planinari, u velikom broju okupljeni, zaželimo si uspješnu i kvalitetnu novu planinarsku godinu!!!

VINCEKOV POHOD- najbolja planinarska aktivnost u Hrvatskoj u 2010., 2016. i 2018. godini

Pet brežuljaka, 14,5 km, 4-5 sati laganog hodanja s mnogo stajanki i odmorišta, Toplice Sv. Martin- Grkaveščak- Gradiščak-Kapelščak-Koncovčak-Balog-Bundek-Mursko Središće.

Start: 8.00-9.00 sati u Toplicama Sv. Martin

Cilj: Sportska dvorana M. Središće (ugostiteljska ponuda hrane i pića)

Za one koji dolaze osobnim prijevozom organizirani su besplatni autobusi iz M. Središća i voze od

7.10 sati do 8.45. Stajanku u M. Središću priprema TZGMS.

Startnina: 15 kn, za djecu je nema. U cijenu je uračunat autobusni prijevoz iz M. Središća, hrana i piće na startu (listić startnine služi za dokaz kojim se dobiva pečat u kartončiću Vinckovog pohoda).

Svaki sudionik za 10., 15. 20. Vincekov pohod dobiva nagradu.

Molimo vodiče skupina da na startu kod info-punkta prijave svoje društvo i preuzmu kontakt brojeve domaćih vodiča ili HGSS- službe u slučaju potrebe.

Svatko od nas hoda na vlastitu odgovornost, dužan je imati prilagođenu

 hodačku opremu prema vremenskim uvjetima.

 DOBRODOŠLI!

 

“Na dan sv. Vinka vinogradar ide v gorice po sakomu vremenu, pa i po dežđu i po snegu” pa je tako i naš pohod predviđen bez obzira na vrijeme. Nadajmo se dobrom vremenu jer poslovica kaže:

Če Vinka sunce peče, v lagve vino teče.

 

PD “Bundek” Mursko Središće