Pavo Jazvić – cijena te famozne kugle sladoleda u Zadru je 1.5 eura!

Šetajući jučer popodne po zadarskom poluotoku točnije Širokom ulicom Kalelargom, a potaknut tom famoznom cijenom kugle sladoleda od 4 eura na našoj obali pronađoh najbolji sladoled u Zadru po veoma niskoj cijeni. O toj cijeni kugle bilo je u raznim medijima i u emisiji Otvorenom na HRT-u. Potaknut istraživačkim instiktom potražih cijene.

U glavnoj zadarskoj ulici poznatoj Kalelargi cijena kuglice ili špatle sladoleda iznosi 2.5 eura. Tako je manje više kod svih slastičara u toj ulici.

Kontra Kalelarge u ulici između Narodnog trga i crkve svete Šime naišli smo na gužvu stranaca koji su čekali sa djecom u redu. Zainteresiralo me je i zastali smo supruga i ja da vidimo o čemu je riječ. Tako smo našli na  slastičarnicu Fati. Pogledam i odmah uočih sladoled velike kugle po 1.5 eura. Prodavač u slastičarnici Fati jako je ljubazan,rekoh mu dok smo došli na red “mi smo ti u redu u tom trenutku jedini domaći kupci nama staviš malo veće kuglice”. Čovjek sa  osmjehom tako i učini.

Zaključih da je laž o famoznoj cijeni od 4 eura na našoj obali. Možda negdje jesu cijene 4 eura za kuglicu(tamo gdje nema konkurencije) ali u starom dijelu Zadra nije ta cijena. Cijenu od 4 eura za kuglicu sladoleda ja nisam  pronašao u Zadru.

Tekst i foto: Pavo Jazvić