Ovaj tjedan policija provodi akciju „Dani tehničke ispravnosti vozila“

U razdoblju od 23. do 28. travnja policijski službenici Policijske uprave međimurske provodit će preventivno-sigurnosnu akciju „Dani tehničke ispravnosti motocikla 2018.“

Akcija ima isključivo preventivno-sigurnosni karakter s ciljem da se poticajno djeluje na vozače motocikla i mopeda, glede ispravnog i pravovremenog sagledavanja aspekta tehničke ispravnosti vlastitog vozila za sigurno sudjelovanje u prometu, tj. izbjegavanja prometnih nesreća uvjetovanih tehničkom neispravnošću vozila.

Akcija se provodi u suradnji s Centrom za vozila Hrvatske, Stanicama za tehnički pregled vozila u Čakovcu, Prelogu, Murskom Središću i Donjoj Dubravi, a sastoji se od besplatne kontrole tehničke ispravnosti vozila tijekom radnog vremena stanica za tehničke preglede vozila. Tijekom akcije, prilikom nadzora cestovnog prometa policijski službenici upućivat će sve vozače spomenutih kategorija na mogućnost besplatnog pregleda vozila u stanicama za tehnički pregled vozila.

Napominjemo kako besplatni pregled vozila u sklopu ove akcije, ne zamjenjuje redovni ili preventivni tehnički pregled vozila, odnosno neko drugo službeno ispitivanje, javlja http://medjimurska.policija.hr (foto: rt, ilustracija)