Otvoreno pismo načelniku Općine Belica Zvonimiru Taradiju: “Spriječite zagađivanje okoliša!”

Ovo otvoreno pismo nije u cilju nabijanja političkih bodova, već u svrhu očuvanja okoliša ne samo zbog sebe, već za buduće generacije. Zagađivati, iscrpljivati i uništiti prirodu nemoralan je čin koji ugrožava čovječanstvo i cjelokupno životinjsko i biljno carstvo.

Naša je misija sačuvati naš planet od ekološkog samouništenja. Za nas nema veće vrijednosti od ljudskog života, što uključuje biljni i životinjski svijet. Ne postoji ni jedan viši cilj, individualni ili kolektivni, nacionalni ili vjerski zbog kojeg bi vrijedilo uništiti zemlju.

Tako su se članovi Slobodne Hrvatske Međimurske županije i Općine Belica na sam poziv građana općine, uvjerili na licu mjesta da se razni otpad, među njima i azbestne ploče, odlažu na mjestu koje nije predviđeno za to i to tamo gdje je postavljena ploča “zabranjeno odlaganje smeća”.

Dok komunalni redari uredno izriču kazne pojedincima za puno manje prekršaje, a osobe koje dovoze nelegalno smeće, još uvijek nisu kažnjene i sve to zbog neodgovornosti načelnika i komunalnog redara.

Ovim putem pozivamo sve udruge za zaštitu okoliša i Udrugu Ovršni ustanak Međimurske županije da se uključe u rješavanje ove problematike, ne samo u Općini Belica već i u cijeloj Međimurskoj županiji.

Predsjednik Slobodne Hrvatske Međimurske županije Radovan Preložnjak