OTVORENO PISMO ERVINA VIČEVIĆA PREDSJEDNIKU NOGOMETNOG SAVEZA MEĐIMURJA GOSP. MATI KLJAJIĆU

Poštovani,

od kad sam se uključio u oživljavanje NK Mladosti, pratim rezultate i utakmice prema mogućnostima. Ovo što se jučer događalo u Križovcu, između klubova Mladosti i Torpeda, ovo nema veze više s nogometom odnosno ni s ljudskim ni sportskim ponašanjem suca i delegata. Prekršaj u prvom poluvremenu nad igračem Mladosti , Mikulićem nije bio prekršaj nego udarac vezan za jedan drugi sport ultimate fight. Sudac se pokazao kao nedorasla osoba koja je nakon toga ciljano provocirala istog igrača dok mu nije dodijelio crveni karton.

Tragično je bilo gledati dijeljenje kartona igračima Mladosti nakon toga. Tada su već bili drugi kriteriji, ali počelo se kažnjavati sada kao da se igra balet, a ne nogomet. Nakon toga niz startova s leđa na igrače Mladosti, niti jedan kažnjen.

Slično “premlaćivanje” igrača Mladosti bilo je i u Žiškovcu u prvom kolu.

Vi, gospodo iz saveza, suci, delegati trebali biste razmišljati da su to sve igrači amateri koji drugi dan nakon utakmice moraju raditi za sebe i svoje obitelji. Pitanje je mogu li neki raditi nakon ovoga što pretrpe na utakmici.

S obzirom koliko novca se vrti u nogometu, zbog kojeg su zapostavljeni svi ostali sportovi, smatram da je nužno uvesti video snimanje svake utakmice i to svih uzrasta jer se nemile scene dešavaju i kod najmlađih, nažalost.

Mojem zahtjevu da dotični sudac g. Toplišnjak više ne sudi na utakmicama NK Mladosti pridružit će se službenim dopisom predsjednik NK Mladosti g. Debelec.

Izvješće delegata g. Novaka neistinito je tako da ni on ne zaslužuje baviti se poslom gdje bi trebao predstavljati moralnu vertikalu. Drugo poluvrijeme je počelo u 18 sati i 6 minuta. Završilo je točno za 44 minute i 50 sekundi. Svakako je činjenica da je utakmica završila naprasno u trenutcima kada je Mladost smanjila na 3:4. Nije obračunat niti jedan ulazak fizioterapeuta, a bilo ih je najmanje 4, a da ne govorimo o izmjenama igrača kojih je u drugom poluvremenu bilo 7. Sve skupa minimalno još 6-7 minuta u kojem je teoretski Mladost mogla izjednačiti rezultat.

I onda se svi zapitajte zašto je nogomet u javnosti percipiran kao “mafija” kad vidimo što se dešava u najnižem rangu natjecanja, a da ne govorim kakav trag to ostavlja prisutnoj djeci i mladima koji su redoviti gledatelji na svakoj utakmici.

Jučer je Mladost bila teško oštećena, sutra će to biti netko drugi.

Gospodo u savezu prionite poslu i barem pokušajte očistiti ovu nogometnu močvaru jer ako je ne počnete isušivati bit će sve dublja dok se u njoj sami ne utopite.

Pozdrav

Ervin Vičević, načelnik Općine Selnica i član uprave NK Mladost-Selnica

02