OTVOREN KLUB ZA STARIJE OSOBE U MURSKOM SREDIŠĆU

 

Danas je nakon Preloga i Nedelišća  i u M.Središću  otvoren klub za starije osobe.

Klubovi za starije osobe svojim uslugama i aktivnostima žele unaprijediti položaj i kvalitetu života starijih osoba  u lokalnoj zajednici.

Zato se uz pomoć partnera gradova Preloga i M. Središća , općine Nedelišće , Udruge “ACT”, Međimurske županije te Centra za socijalnu skrb prišlo  njihovim otvaranjima.

Članovi kluba mogu biti osobe starije od 60 godina i iznimno mlađe ako su prije umirovljene. Sve usluge kluba za starije osobe su besplatne.

Ovaj projekt financira EU pa je tako njihovim sredstvima lijepo uređena prostorija na Autobusnoj stanici koju je klubu besplatno donirao Grad M. Središće.

Klub će za svoje članove biti otvoren jednom tjedno uz mogućnosti gledanje TV, slušanja radija, čitanja novina, igranja raznih društvenih igara , a za one koji žele malo u korak s vremenom tu je i internet kao i kompletna kompjuterska ponuda.

Jednom tjedno na usluzi članovima kluba biti će i djelatnica Centra za socijalnu skrb gospođa Vlatka Vincetić za koju je također osigurana prostorija za mogućnost vođenja individualnih razgovora sa članovima u rješavanju njihovih problema.

 Same prostorije svečano je otvorila voditeljica cijelog projekta Filipa Blažon.

Prisutne su pozdravili i zaželjeli im ugodne trenutke  i druženja u novim prostorima predsjednik Podružnice penzionera M. Središće Stjepan Smolak te  predstavnik grada pravnik Grada Miljenko Štefanić.

Lijepo druženje završilo je malom zakuskom svih prisutnih uz kolače i sokove.

Ovo je svakako jedan novi i lijep ugođaj na prostorima  grada  , pa se sada nadamo da će  uskoro  doći na red i mlađe generacije  za koje je  također poželjno nešto slično napraviti kako se ne bi samo završavalo u kafićima.  

 

                                                            (Z. Rihtarec, foto R. Tomanić)