OTKRIVENA SKULPTURA KAMENI CVIJET – VMO ŠTRUKOVEC POBIJEDIO NA MASTERCHEFU

Šetnica uz rijeku Muru bila je centar svih današnjih prijepodnevnih događanja povodom Dana Grada . Već od ranih jutarnjih sati šetnicom i parkiralištem širili su se raznorazni mirisi od  pripremanja graha , bograča ,gulaša svih VMO Grada M.Središća.

 U 10 sati počelo je svečano otkrivanje skulpture Kameni cvijet poznatog međimurskog akademskog kipara Mihaela Štebiha.   Na svečanom otkrivanju bile su sve političke ličnosti grada M.Središća, gradonačelnik D.Srpak, njegov zamjenik Z.Vrtarić ,predsjednik GV M.Cmrečak kao i njegova zamjenica I.Maltarić.Posebna gošća bila je saborska zastupnica Sunčana Glavak.

Prigodne govore održali su gradonačelnik Srpak predsjednik GV M.Cmrečak kao i autor  skulpture Kameni cvijet kipar  M. Štebih. Svi su oni uglavnom istaknuli da je ovo veliki trenutak što se tiče središćanske, međimurske , a i hrvatske kulture u ovo vrijeme krize i teških  financijskih odvajanja za nju kako je istaknuo gosp.Štebih. Svečanom otkrivanju skulpture bio je prisutan i mjesni župnik Tomislav Antekolović koji prati sve događaje u mjestu i rado se na njih odaziva te je uputio nekoliko lijepih prigodnih riječi. 

 

Daljnji program se nastavio na parkiralištu gdje su svoj lijepi i svečani program izveli vrtići  “Maslačak “ ; “Dječja maštanja “ i “Pahuljica “. Njima su se svojim nastupom pridružile  Mažoretkinje Grada M.Središće.

Posebno je je uzbudljiv i  dobro primljen od strane mještana bio takmičarsko kulinarski dvoboj naših VMO  u prikazivanju u znanju i umijeću kuhanja za masterchef ekipu Grada. Nakon toga slijedila je besplatna podjela jela svim mještanima i možemo reči da su svi kotlovi i lonci bili ispražnjeni do posljednjeg zalogaja.

Vrlo tešku odluku o proglašenju pobjednika imao je žiri u sastavu Dolores Vrtarić-TZ Grada M.Središće, Sabo Josip -LD “Zec “, Nenad Jurinić – ŠRD “Mura” Mesarić Stjepan-Međimurske novine te Zlatko Rihtarec – Muralist.

Nakon probanja i uživanja u svim pripremljenim specijalitetima žiri je jednoglasno odlučio da je masterchef ekipa za ovu godinu ekipa VMO Štrukovec kojoj i mi čestitamo .

VMO M.Središće zamolio nas je da se posebno zahvalimo u njihovo ime firmi “Sobočan interijeri ” M.Središće na izradi i donaciji panela za VMO M.Središće koji će im biti na dugotrajnu korist i upotrebu.

 

                                                           (Z. Rihtarec. Foto Tin Tomanić)