Otac uhićenog međimurskog župana: Je li to neka igra, namještaljka? Mislim da jest, on je predobar i pošten

Ivan Posavec, otac međimurskog župana Matije Posavca, komentirao je uhićenje sina jer je navodno primio 10 tisuća kuna mita za zapošljavanje, piše Večernji list.

“Ni u snu ne bih mogao sanjati ovo. Cijeli život se pošteno borim, njega sam upozoravao, znao sam da je politika prljavi posao, rekao sam: ‘Kad ti god što treba, reci mi’. Uvijek je bilo tako. Govorio je: ‘Sve je u redu tata, ne brini’. Sad mi ovo nije jasno. Je li to neka igra, namještaljka? Mislim da jest. Kako je do toga došlo, nije mi jasno. On je predobar i pošten, moj sin. Da sam znao da će se to dogoditi nakon 12 godina njegove politike… Nisam mu branio da uđe, mogao je ostati u firmi, imam jednu zdravu firmu”, rekao je Ivan Posavec.

Svom sinu poslao je poruku.

“Sad bih mu poručio da dođe i sve ostavi, taman za taj novac neka sjedi, ja ću mu plaću davati i raditi dokle god budem mogao. Navodno je dobio 10.000 kuna, nemam pojma zbog čega. Jutros smo se zadnji put vidjeli. Bila je policija tu, bio je pretres. Rekao mi je: ‘Ništa tata ne brini’.

Ni on, a pogotovo ja, nismo to zavrijedili. Ako je u to umiješana politika, onda mi je žao što sam bio i u ratu zbog takve politike. Da neki ljudi uživaju puno toga, puno griješe i onda da je netko žrtveno janje”, poručio je.

(izvor: Večernji list, foto: Tin Tomanić)