Osvanuli antivakserski plakati: “PCR testovi su kancerogeni, a cjepivo uzrokuje smrt”, “Odgovorni će biti kažnjeni”

Nepoznate osobe zalijepile su na autobusnu stanicu u Rijeci antivakserski plakat koji su nazvali upozorenjem za liječnike, medicinske sestre te lokalne vlasti i stožer. Slični plakati pojavili su se i po Zaprešiću.

Na autobusnoj stanici na Sušaku kod riječkoga KBC-a osvanuli su antivakserski plakati upućeni liječnicima, medicinskim sestrama te lokalnim vijećnicima.

U njima zasad nepoznate osobe upozoravaju na štetnost cjepiva te apeliraju na lokalne vlasti da ukinu obvezu nošenja maski.

“Upozorenje svim zdravstvenim djelatnicima, liječnicima i medicinskim sestrama – ‘Samo sam izvršavao naredbe’ ne smatra se pravnom obranom”, stoji u prvoj rečenici – iako nije jasno o kakvoj se obrani i pred kim radi.

Nadalje, na lošem hrvatskom slijedi upozorenje koje kaže da će im biti suđeno, nakon čega se u tri točke navode “znanstvene činjenice” o cjepivu. A one tvrde kako je cjepivo eksperimentalno, nema garancije o imunitetu te da “cjepivo uzrokuje brojne nuspojave, čak i smrt“.

Navodi se zatim “upozorenje vijećnicima, gradonačelniku i lokalnom stožeru” da imaju ovlasti za ukidanje obveze nošenja maski, kao i ovlasti za ukidanje propisa o COVID potvrdama.

Slični plakati pojavili su se na više mjesta i u Zaprešiću.

Iz riječke policije potvrđeno nam je da se prikupljaju svi podaci i provodi kriminalističko istraživanje. Komunalnoj tvrtki nadležnoj za održavanje javnih gradskih površina upućen je nalog za uklanjanje.

(izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: DNEVNIK.hr)