Osnovnoškolcima besplatne bilježnice s motivima grada Mursko Središće

Grad Mursko Središće u proračunu izdvaja značajna sredstva za djecu i mlade s područja grada Mursko Središće, od sufinanciranja dječjih vrtića, sufinanciranje izleta i maturalnih putovanja, besplatne članarine u Gradskoj knjižnici i čitaonici, sufinanciranje školske kuhinje za drugo dijete 50% i za treće i svako slijedeće 100%, sufinanciranje besplatnih udžbenika, kupnja bilježnica i niz drugih programa.

Za školsku godinu 2018./2019. Grad Mursko Središće je, za sve osnovnoškolce s područja grada Mursko Središće, osigurao besplatne bilježnice s motivima grada prema potrebama svakog razreda. Gradonačelnik Dražen Srpak će u petak uručiti bilježnice ravnatelju Osnovne škole Mursko Središće koji će u ponedjeljak podjeliti iste svim učenicima. Ovo je jedna od geste Grada kojoj je cilj rasterećenje roditelja od dodatnih troškova.

Isto tako, Grad Mursko Središće ove godine po prvi puta dodjeljuje jednokratne novčane pomoći svim srednjoškolcima s područja grada Mursko Središće te se stoga još jednom pozivaju svi učenici srednjih škola s područja grada  da u što kraćem roku dostave prijavnicu na adresu Grad Mursko Središće, Trg bana Josipa Jelačića 10, 40315 Mursko Središće, a isplata će se izvršiti najkasnije do 07. rujna 2018. godine.

 

(GMS, Marta Tuksar, foto: ilustracija)