OSNOVANA UDRUGA ŽENA KRIŽOVEC

U nedjelju 08.06.2014. osnovana je Udruga žena Križovec. Za predsjednicu je izabrana Gordana Šoltić, dopredsjednica će biti Katarina Horvat, a tajničke i blagajničke poslove obavljati će Jasna Glavina.

Osnivačkoj skupštini nazočili su ispred ribolovnog društva Damir Vrančić, NK Torpedo predstavljao je Zdravko Štefanić, vatrogasce Marko Strojko, Mjesni odbor Danica Kovačić, a Grad gradonačelnik Dražen Srpak.

Što će raditi križovečke žene ? U planu rada navele su da će se aktivno priključiti proslavama koje organizira Grad, poput Ljeta uz Muru, Dana Grada i Božićnog sajma. Tradicionalno će obilježiti u 10. mjesecu Dane kruha, u prosincu će organizirati doček Svetog Nikole i podjelu darova djeci, a u sklopu Božićne i Novogodišnje priredbe prirediti će izložbu ručnih radova. Također pomoći će za praznik Velike Gospe nogometnom klubu Torpedo pečenjem languša. Gradonačelnik Srpak predložio im je, a što su one prihvatile, da u plan uvrste i posjete starijim i nemoćnim osobama u vrijeme Uskrsnih i Božićnih blagdana.

U financijskom planu na prihodovnoj strani namjeravaju ostvariti 2.500,00 kuna od kojih bi 500,00 kn namaknule članarinom, a 2.000,00 kn dotacijama Grada. Utrošile bi ih na sljedeći način. Za 5oo,oo kn kupile bi majice, a po tisuću kuna namijenile su Danima kruha i kupnji darova za djecu povodom Nikolinja.

Na kraju skupštine jednoglasno je usvojen Statut, Plan rada i Financijski plan.

Ženama su se obratili gosti koji su im poželjeli puno uspjeha u radu.

 

                                                                                                       (R. Tomanić)