OPROŠTAJ OD VRTIĆA „DJEČJA MAŠTANJA“

         Dolaskom ovih lijepih i toplih dana polako se završava školska godina za sve đake svih uzrasta pa tako i dječji vrtići imaju svoje oproštajne proslave gdje se mali vrtićanci opraštaju jedni od drugih , opraštaju od svojih teta koje su ih cijele godine pazile i mazile. Jedni će  se opet vratiti u svoje vrtićke klupice među svoje igračke tete koje će im pričati priče, zajedno se igrati sa njima dok oni malo stariji koji su vrtiću prošli i predškolu sad na jesen postaju školarci sada već veliki i  odrasli za nove lijepe dane života.

Takav jedan lijepi oproštaj u Tutističkom centru Cimper za svoje male vrtićance

priredio je i naš vrtić “Dječja maštanja” gdje su se mališani sa svojim roditeljima oprostili od ove vrtićanske godine . Njihovom oproštaju i malom slavlju pridružio se i gradonačelnik D.Srpak .

Na samom početku ove male svečanosti vlasnica i ravnateljica Grozdana Žagar lijepim riječima se oprostila od  svojih malih vrtićanaca , te ih pohvalila za njihovo cjelogodišnje angažiranje i druženje u vrtiću sa tetama. Istakla je i pomoć gradonačelnika prema vrtićima naročito što se tiče oko djece sa posebnim potrebama.

Gradonačelnik D.Srpak  istaknuo je da  Gradsko vijeće donijelo odluku o sufinanciranju  boravka takove djece u vrtićima. Naime cijena  boravka djece u vrtiću je normala cijena plus 50 % , a roditelji plaćaju 40% normalne cijene dok ostalo podmiruje grad. Time se omogućuje da vrtić za djecu s posebnim potrebama angažira asistenta kako bi im se omogućio što ugodniji boravak u vrtiću. Roditelji te djece  rekli su nam da  im je to velika pomoć i da se jako sretni i zadovoljni tom odlukom Grada.

U nastavku lijepog druženja tete Ivana i Jelena prvo su svim vrtićancima podijelile

 

diplome i  lijepe  smajliće koje su oni sa oduševljenjem prihvaćali. I za kraj službenog dijela druženja tete su iznenadile svoje male prijatelje igrokazom  “Baka kod liječnice” koji je o0d suza nasmijao male vrtićance. Još jedno lijepo iskustvo doživjeli su u restoranu Cimper gdje su kao odrasli bili posluženi odličnom hranom i pićem. (Z. Rihtarec)