OPĆINA SELNICA ORGANIZIRALA HODOČAŠĆE U KRAŠIĆ, JAZOVKU I SOŠICE

Prva postaja puta bio je Krašić, iz kojeg potječe blaženik i mučenik Alojzije Stepinac. Uvodni govor i upoznavanje sa Stepinčevim životom održao je domaći župnik Dragutin Kučan. Nakon govora mještani su prisustvovali misi koju je služio velečasni Tomislav iz Selnice.

01

02

03

Hodočasnici su posjetili kuću u kojoj je 2990 dana bio u kućnom pritvoru blaženik Stepinac, a zatim obišli križni put. Ručak je bio organiziran na seljačkom domaćinstvu Čulig u obližnjem selu Vrhovac. Nakon ručka uputili su se preko Žumberka put Jazovke gdje su odali počast žrtvama komunističkog terora polaganjem vijenca, paljenjem svijeća i molitvom.

04

05

06

07

Na povratku zaustavili su se u Sošicama i posjetili grkokatoličku crkvu sv. Petra i Pavla. Otac Marjan Jeftimov govorio je o načinu bogoslužja, povijesti crkve te različitostima između rimokatoličke i grkokatoličke vjere. Hodočasnici su imali i priliku postavljati pitanja ocu Marjanu i tako doznati niz zanimljivih pojedinosti. U Sošicama su posjetili i Etnografsku zbirku u Samostanu sestara Bazilijanki.  Na povratku uz razgovor i pjesmu, stigli su natrag do Selnice u večernjim satima razmišljajući o sljedećem hodočašću. (m)

08

09

10

11