Općina Selnica mogla bi dobiti novo turističko naselje

Slovenac bi u Ogradu gradio kućice za odmor i razonodu

 Samo do 15.prosinca ove godine u Općini Selnica traje Javna rasprava o Prijedlogu Urbanističkog plana uređenja područja Ograd u Selnici. Javni uvid u materijale moguć je u Upravi općine kao i pregledom na web stranicama Općine Selnica.

A Javno izlaganje biti će u općinskim prostorijama u srijedu 02 prosinca 2020. u 13 sati. Prijedlozi i primjedbe moći će se u ured općine dostaviti najkasnije do 15. prosinca ove godne. I sada ono, najvažnije, zbog čega ili zašto se ide u izradu Urbanističkog plana za ovo ipak ne toliko atraktivno područje? Općinski načelnik Ervin Vičević kaže kako jedan slovenski državljanin korijena hrvatskih ovdje ima zemljište na kojem želi izgraditi  desetak stilskih i atraktivnih drvenih kućica za odmor. Općina mu na ovaj način, daklem stvaranjem čiste zemljišno vlasničke situacije želi pomoći kako bi ujedno i pomalo zapušteni dio naselja Selnice dobio smisao i atraktivan izgled.

Ograd je dio naselja ispod župne crkve koji se širi uz prometnicu prema Donjem Koncovčaku i tu se nalazi tek nekoliko domaćinstava, dok je većina livada, oranica i pašnjaka neuređena. Ako se zna kako se sam stotinjak metara dalje preko Županijske ceste Štrukovec-Donji Koncovčak nalazi atraktivno ribičko jezero ili retencija na kojoj bi u skorije vrijeme trebao izrasti kamp na obalama ovog lijepog jezera, bila bi to uistinu krasna turistička destinacija. Upravo ono što sada već lijepoj Selnici nedostaje.

(Stjepan Mesarić)