OLDTIMER KLUB MEĐIMURJE ČAKOVEC ODRŽAO U M. SREDIŠĆU 19. GODIŠNJU SKUPŠTINU

U subotu 11.02.2016. u motelu „ILONKA“ u Murskom Središću ispred 130 članica i članova kluba te gostiju iz susjednih klubova,  predstavnika prometne policije Međimurske županije,  Zajednice tehničke kulture Međimurske županije i gradonačelnika grada Murskog Središća gosp. Dražena Srpaka održana je 19. redovna godišnja skupština Oldtimer kluba Međimurje Čakovec.

unnamed (2)

U izvještaju o radu kluba u 2015. godini spomenuto je da i 2015. godina bila uspješna. U sklopu 17. Međunarodnog oldtimer susreta 30.srpnja  svečano su bile otvorene prostorije kluba u Mihovljanu u prostorijama stare škole. Prilikom razgledavanja prostorije sudionici susreta njih više od 200 izjavili su da malo udruga ima tako lijepo uređenu prostoriju za djelatnost udruge. Prije toga članice i članovi kluba radnim akcijama obnovili su prostoriju i uredili dvorište sa ogradom.

Međunarodni susret oldtimera u Čakovcu  i Otvaranje oldtimer i motociklističke sezone sa blagoslovom vozača i vozila svake godine posjećuje sve više učesnika iz Hrvatske i susjednih zemalja. Sudionicima susreta zbog dobre organizacije susreta ostaje Međimurska županija u lijepoj uspomeni i najavljuju posjetu slijedeće sezone. Po prvi puta u dvorištu stare škole u Mihovljanu  uspješno je organizirani sajam oldtimera, dijelova te opreme, zbog velikog zanimanja za iste u planu  za 2017. godinu  planirana su dva sajma i to 23.travna i 17. rujna.

unnamed (3)a

18.Međunarodni oldtimer susret u Čakovcu održati će se 29. srpnja a Otvaranje oldtimer i motociklističke sezone sa blagoslovom vozaća i vozila u Sv. Martinu na Muri 17.travnja. ove godina.

Članovi kluba učestvovali su na susretima oldtimera po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu: Srbijia, Slovačka, Mađarska, Bosna i Hercegovina, Slovenija i Austrija.

Na takmičarskim susretima oldtimera u Murskoj Soboti i Mariboru članovi kluba Radiković Radovan i Merlak Josip zauzeli su prva mjesta u svojim kategorijama među motociklima.

Na najviše susreta u sezoni 2016. učestvovali su kod automobila Dragutin Barlek a kod motocikla  Bernarda i Benjamin Perčić.

Kao i svake godine članovi kluba na pozive organizatora turističkih, sportskih i drugih događanja  u Međimurskoj i susjednim županija, učestvuju na njima izložbom  povijesnih-oldtimer vozila, predstavljajući tako povijesnu baštinu tehničke kulture.  Kruna svega bila je izložba na Trgu republike u Zagrebu i izlaganje na velesajmu u sklopu „Zagreb auto-show“-a.

Aktivnosti članova na susretima oldtimera i drugim manifestacijama na pozive organizatora  nastaviti će se u 2017. godini istaknuto je u planu rada kluba.

17.prosinca u Čakovcu, zgrada Scheier u čast 70 godina Hrvatske zajednice tehničke kulture organizirani su „Dani otvorenih vrata“ Međimurske zajednice tehničke kulture sa predstavljanjem-izložbom svih članica zajednice, među kojima je i naš klub. Navečer je održana svečana sjednica zajednice uz nazočnost visokih gostiju, među kojima je bio i predsjednik Hrvatske zajednice tehničke kulture. Na kraju sjednice podijeljene su POVELJE Hrvatske zajednice tehničke kulture za dugogodišnji izniman doprinos razvitku i promicanju tehničke kulture. Među dobitnicima je bio i predsjednik našeg kluba Franjo Belović.

unnamed (1)

Povodom 70. godina Zajednice tehničke kulture Međimurske županije su iz ruku predsjednika zajednice   gosp. Željka Medved,  na skupštini za aktivnosti u proteklom razdoblju primili  PRIZNANJA  Zajednice tehničke kulture  zaslužni aktivni članovi kluba: Štefić Antun, Pintarić Josip, Radiković Radovan, Barlek Dragutin, Kocijan Valentin, Kocijan Dragutin, Bistrović Franjo, Štampar Bojan, Tarnai Tomislav i  Bernarda  Perčić.

Sponzori-donatori kluba većinom članovi kluba  bez kojih aktivnosti ne bi mogle biti izvršene nagrađeni su zahvalnicama kluba.

Godišnje skupštine klub organizira  oko VALENTINOVA, pa prigodom toga dana tradicionalno daruje sponzor i član kluba Valentin Kocijan prisutne članice buketom cvijeća, na čemu su se članice odužile zajedničkom fotografijom.

Kao i na svim druženjima kluba za dobro raspoloženje i zabavu pobrinuo se „OLDTIMER BEND“.

Presjednik: OTK MEĐIMURJE – ČAKOVEC

Franjo Belović

tel. 040 573 100, 098 1393036;

(foto: Oldtimer klub Međimurje Čakovec)

unnamed (4)a