ODRŽANA LIKOVNA KOLONIJA I BICIKLIJADA U SKLOPU LJETA UZ MURU

Ovogodišnja manifestacija „Ljeto uz Muru“ polako se zahuktava. Danas je tako šetnica uz Muru bila poprište čak tri događaja. Već poslije 8 sati na njoj su se počeli okupljati slikari, biciklisti, djeca i  građani. Bilo je zanimljivo gledati slikare kako prazna platna pretvaraju u umjetnička djela i sve to pred našim očima. Desetak učesnika Likovne kolonije nije se dalo omesti raznim kibicima koji su pratili proces nanošenja boja na platno te su koncentrirano i sa puno volje prionuli „poslu“. Kao gosti na ovoj koloniji učestvovali su i umjetnici iz susjedne Slovenije.

Svojim starijim kolegama nisu se dali naši najmlađi. Tik uz njih postavili su nekoliko stolova, uzeli u ruke bojice i uz asistenciju svojih teta i roditelja crtali Muru i šetnicu. Ako tako nastave sigurno je da će između njih bar netko postati vrhunski slikar i za nekoliko godina bojati po pravom platnu sa pravim bojama. Da nitko od ovog silnog posla ne bi ostao žedan i gladan, pobrinula se likovna udruga “Izvor” na čelu sa Tatjanom Kraljić, koja je bila organizator, dok je pokrovitelj bila Turistička zajednica Grada Mursko Središće. Sve u svemu prelijepo sunčano prijepodne na gradskoj šetnici uz rijeku Muru.

Negdje iza 9 sati počela je Gradska biciklijada. Tridesetak građana rekreativaca sastalo se također na šetnici gdje je bio start, ali i cilj vožnje na biciklima. Tura koju su odvozili bila je dugačka 25 kilometara. Krenuli su prema Peklenici i Križovcu, vratili se opet do Peklenice, produžili za Vratišinec i preko Štrukovca, Selnice i Hlapičine, stigli u Mursko Središće. Predvodnik kolone bila je, a tko bi drugi, Anica Varga koja je izvanredno organizirala ovaj mali biciklistički maraton. Učesnici su imali na putu tri okrijepe i to u Križovcu, Štrukovcu i Hlapičini te su na kraju sretni i zadovoljni svoje „konje“ parkirali uz Muru i osvježili se od napornog puta.

Ljeto uz Muru nastavlja se sutra u 7 sati takmičenjem u lovu ribe na plovak koje će se održati na Napolitankama. Pozivamo sve građane da nedjeljno prijepodne provedu na Fusku, uživaju u prekrasnoj prirodi i bodre naše ribiče na već tradicionalnom „Napolitanke kupu“.

 

                                                                         (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak)