ODRŽANA EDUKACIJA ZA RODITELJE ROMSKE NACIONALNOSTI “PARENTAL RESPONSIBILITY”

U utorak 28. veljače u prostoriji za sastanke u sklopu Turističko- informativnog centra održana je 1. edukacija/radionica za roditelje djece romske nacionalnosti. Glavni cilj projekta je osigurati uključivanje i redovitu polaznost predškolskog odgoja u što većem broju romske djece u dječji vrtić. Projekt se bazira na partnerstvu s roditeljima djece romske nacionalnosti. Kroz edukaciju, radionice, informiranje i razgovor roditelja s stručnim suradnicima, biti će usmjereni na 2 osnovna područja: podizanje svijesti o važnosti predškolskog odgoja za njihovu djecu i zajedničko pronalaženje rješenja za problem prijevoza djece u dječji vrtić „Maslačak“. Projekt je financiran u 100% iznosu od strane Roma Education Fund-a (REF) iz Budimpešte. Projektni tim čine: Spomenka Cilar – manager projekta, Dolores Vrtarić – koordinator projekta, Miljenka Župan –stručni suradnik,pedagog, Jasenka Đurić – stručni suradnik,psiholog i Ljerka Tišljar – romski mediator .

         Radionicu su provodile gđa. Miljenka Župan, pedagog i gđa. Jasenka Đurić, psiholog. Teme edukacija/radionica bile: potreba pohađanja vrtića, kako postati odgovoran roditelj – dogovor o dovođenju djece u vrtić, rješavanje problema prijevoza, te koji su njihovi planovi za djecu, te kako ostvariti te planove. Svi sudionici radionice aktivno su se uključivali u aktivnosti koje su se odvijale, što je na kraju i rezultiralo pozitivnim evaluacijskim listićima.

         Radionicu su također podržali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, te voditeljica Centra za socijalnu skrb gđa. Alenka Bilić sa suradnicom.

 

                                                                                                                    (Dolores Vrtarić)