Održan trening za policijske službenike Policijske uprave međimurske u praktičnom gađanju iz pištolja

U petak, 5. travnja, na streljani EKOM-a u Čakovcu od 12 do 14 sati u organizaciji Streljačkog društva „Mihovil“ iz Čakovca, održan je trening za policijske službenike Policijske uprave međimurske na kojemu su članovi SD „Mihovila“ i policijski službenici razmjenjivali iskustva u praktičnom gađanju iz pištolja.

Ovo je dobar  vid međusobne suradnje policije i sportske streljačke organizacije radi nadopunjavanja znanja i vještina u pucanju iz pištolja te je trening prihvaćen na obostrano zadovoljstvo. Poznato je da je svaki policijski službenik ovlašten nositi vatreno oružje u obavljanju službenih zadaća i da je svaki od njih osposobljen rukovati oružjem te na ovakvim treninzima policijski službenici dobili su priliku nadograditi svoje znanje i vještine u rukovanju oružjem u praktičnom gađanju čime se članovi Streljačkog društva „Mihovil“  aktivno bave. Trening je proveden pod stručnim nadzorom Miljenka Krušelja policijskog službenika za stručno usavršavanje u Policijskoj upravi Međimurskoj, Željka Turka, instruktora u Interventnoj jedinci policije Policijske uprave Međimurske i policijskog službenika Vjerana Horvata predsjednika Streljačkog društva „Mihovil“ , koji je također i trener streljaštva. Polaznici su obnavljali znanja iz sigurnog rukovanja oružjem te savladavali tehnike brzog pucanja u zahtjevnim situacijama u siluetne mete. U današnje vrijeme pred policijske službenike stavlja se sve više zahtjevnih zadaća pa je iz tih razloga jako bitno kakvim će vještinama i stupnjem osposobljenosti biti naoružan policijski službenik u zaštiti života ljudi i provođenju zakona.

Streljačko društvo “MIHOVIL” Čakovec osnovano je 1995. godine kao udruženje građana. Danas društvo broji 50-tak članova koji aktivno sudjeluju u raznim streljačkim disciplinama te zajedno rade na razvoju, širenju i unapređivanju streljačkog sporta među građanima, osobito mladeži kod kojih razvijaju takmičarski duh, osjećaj odgovornosti i obaveza; zalažu se za zakonitu, sigurnu i pravilnu uporabu svih vrsta dopuštenog oružja. Aktivnost društva odvija se kroz sekcije: zračna puška i pištolj, veliki kalibar (puška, pištolj, revolver) i malokalibarska puška i pištolj. Streljačko društvo “MIHOVIL” Čakovec član je Hrvatskog streljačkog saveza i sudjeluje u natjecanjima koje isti organizira.

Miljenko Krušelj, Željko Turk i Vjeran Horvat zajedno su se usuglasili da će i ubuduće ostvarivati suradnju na ovaj način te je dogovoreno da će se ovakvi treninzi ponoviti u predstojećem razdoblju svaki prvi petak u mjesecu.

(https://medjimurska-policija.gov.hr, foto: PU međimurska)