Održan radni sastanak vezan uz pokretanje aktivnosti oko izgradnje planinarskog doma

U svrhu izgradnje planinarskog doma u Murskom Središću, danas, 07. srpnja 2020. godine održani je sastanak vezan uz pokretanje aktivnosti oko izgradnje istog – faza projektiranja, izrada geodetskog elaborata. Navedenom sastanku prisustvovali su gradonačelnik
Grada Mursko Središće Dražen Srpak, predsjednica Planinarskog društva „Bundek“ Mursko Središće Sonja Vršić, pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić, voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan i voditelj Odsjeka za financije, proračun, društvene djelatnosti i socijalnu skrb Marko Jurović.

Gradonačelnik Dražen Srpak iznio je da se planinarski dom mora projektirati na način da financiranje izgradnje bude financijski održivo što znači da se ne smije planirati preveliko i preskupo jer će kasnije nastajati veći troškovi zbog čišćenja, grijanja i samog održavanja planinarskog doma.

Grad Mursko Središće će za potrebe izgradnje planinarskog doma, nakon što je već ranije otkupio zemljište za izgradnju doma, ustupiti još jedan potreban dio svog zemljišta. Planinarski dom služiti će za provođenje planinarskih škola, raznih edukacija, prezentacija te putopisnih predavanja. Isto tako, potrebna je strpljivost obzirom što se sama izgradnja planinarskog doma planira odvijati u više faza.

Sredstva za izgradnju pokušat će se osigurati putem EU fondova ili nacionalnih programa. Također, Grad Mursko Središće u obvezi je financirati sve udruge koje promoviraju najsjeverniji grad ravnomjerno i prema potrebama. Grad Mursko Središće će tako nakon što je izgrađen ribički dom krenuti u realizaciju izgradnje još jednog reprezentativnog objekta, a prije toga svakako treba završiti tribine na NK „Rudar“.

(GMS)