Održan humanitarni spektakl „MALIM NOGOMETOM DO VELIKOG OSMIJEHA“

Hrvatski i Slovenski nogometaši, vjerni navijači i gromoglasno navijanje označili su humanitarni sportski spektakl u Atonu. Gledatelji su imali priliku vidjeti veterane Dinama, Hajduka i Hrvatske, te reprezentaciju liječnika Hrvatske i Slovenije.

U organizaciji Udruge „Pogled“ i Nacionalnog gimnastičkog centra Aton, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, Općine Nedelišće, Međimurskog nogometnog saveza i HNS-a, ova akcija je organizirana u svrhu financiranja individualnih terapija za djecu s poremećajem iz spektra autizma, te za izgradnju manjeg vanjskog dječjeg igrališta u Nedelišću.

Događaju su prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec, načelnik Općine Nedelišće Darko Dania, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, predsjednik Međimurskog nogometnog saveza Mato Kljaić i član izvršnog odbora HNS-a Davor Ivić. Kao iznenađenje, utakmice je pratio i poznati hrvatski pjevač Marko Perković Thompson, koji je također dao svoj doprinos ovoj humanitarnoj akciji.

Između utakmica i poluvremena, gledatelje su animirale mažoretkinje Nedelišća i Čakovca, plesna skupina Vivona i cheerleadersice Livi. Isto tako, gledatelji su mogli osvojiti vrijedne nagrade: potpisane dresove hrvatskih nogometnih klubova i reprezentacije, kao i nogometne lopte.

dav

Prva utakmica koja se igrala bio je susjedski derbi između liječnika Hrvatske i Slovenije u kojoj su više spretnosti i vještine pokazali domaćini i pobijedili rezultatom 3:0.

Nakon uvodne utakmice, uslijedio je vječiti derbi između sjevera i juga: veterani Dinama i Hajduka. Pobjedu je odnio zagrebački Dinamo rezultatom 2:0.

Slijedeća utakmica je bila između Hrvatske veteranske reprezentacije i veterana Splitskog Hajduka. Reprezentativci su bili bolja ekipa i pobijedili 2:0.

Posljednja utakmica dana bila je između Hrvatske veteranske reprezentacije i veterana Dinama, a tek na samom kraju utakmice, u posljednjoj minuti, veterani Hrvatske reprezentacije postigli su gol i tako odnijeli minimalnu pobjedu nad veteranima Dinama rezultatom 1:0.

Iako je rezultat u ovim utakmicama bio sporedna stvar, svi igrači su pokazali svoju znanje, borbenost i želju za pobjedom i tako pridonijeli atraktivnom nogometu.

Ova humanitarna sportska akcija još je jednom pokazala da su Međimurci velikog srca i uvijek spremni pomoći onima kojima je to najpotrebnije. Do sada je ovom akcijom prikupljeno gotovo 40.000,00 kn. Akcija prikupljanja sredstva traje do kraja mjeseca travnja, a za ovu prigodu otvoren je i zasebni račun  za donacije pod nazivom: Udruga Pogled – “Malim nogometom za veliki osmijeh”, IBAN: HR6223400091510916412 koji će biti otvoren do 30. travnja 2018. Ovim putem organizatori se zahvaljuju pokroviteljima, donatorima i svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos ovoj akciji, a uvjereni su da ovo zasigurno neće biti i posljednja.

SASTAVI:

Veterani Dinama:

Željko Pavlović, Ivica Antolić, Danijel Štefulj, Drago Vabec, Davor Braun, Mario Tuta, Dalibor Poldrugač, Tomislav Gričar, Miljenko Mumlek, Branko Strupar, Veldin Karić, Alen Peternac

Veterani Hajduka:

Miljenko Bikić, Darko Jozinović, Alen Musa, Goran Šušnjara, Mario Blažiković, Zoran Kukoč, Dalibor Macan, Stipe Soldić, Igor Musa

Liječnici Slovenije:

Ludvik Kirani, Mladen Prettner, Jemberi Đordi, Marko Lukač, Andrej Čretnik, Andrej Pečelin,

Vladimir Kramberger, Željko Lazarević, Ištvan Varga, Emil Pak, Miro Lajbaher

Liječnici Hrvatske:

Mirko Komarčić, Tomislav Kavčić, Tihomir Majić, Goran Čukelj, Željko Raguž, Rene Solina, Mladen Prlina, Veljko Škrinjarić, Nenad Škvorc, Darko Želježić, Hrvoje Matković, Željko Gašparac, Mladen Fundelić, Miilan Milošević,

Veterani Hrvatske reprezentacije:

Goran Vincetić, Tomislav Gričar, Alen Mrzlečki, Željko Župetić, Sergej Jakirović, Krešimir Žinić, Miljenko Mumlek, Branko Fišter, Krešimir Čivrag

(Miljenko Dovečer, foto : Dario Glavina)

dav