ODANA POČAST HRVATSKOM BRANITELJU DRAGUTINU KODBI- GECU

 

                                    DRAGUTIN KODBA – GEC

                                       15.07.1992 – 15.07.2014.

 

Paljenjem svijeća i molitvom  UHVDR  M .Središće na grobu poginulog branitelja Dragutina Kodbe – Geca odala je počast njemu i njegovoj žrtvi koju je podnio za stvaranje Lijepe naše.

Život koji je položio 1992. godine na oltar domovine u 32.  godini života  svakako nam mora biti primjer i uzor kojeg  moramo slijediti . Na žalost mnogi danas olako prelaze preko žrtava koje su branitelji dali za slobodnu, samostalnu i suverenu Hrvatsku.

Počast uz branitelje iskazao je u ime Grada M.Središće predsjednik GV Miljenko Cmrečak , a prisutni  su bili i sestra  pokojnog Dragutina Terezija i  njezin suprug Cosimo koji su se najljepše zahvalili  svima koji su se sjetili toga tragičnog i teškog događaja.

Lijep i tužan trenutak koji u svakom slučaju treba podići na viši nivo što se tiče samog obilježavanja takvih  važnih trenutaka i obljetnica. Jer moramo se prisjetiti da mnogi danas ne bi bili tamo gdje jesu da nije bilo tako hrabrih ratnika kao što je bio naš Gec.

Gec neka ti je vječna slava i nadamo se da sada negdje drugdje provodiš one lijepe trenutke koje nažalost nisi mogao doživjeti  u svojoj slobodnoj domovini.

 

                                                                                                             (Z. Rihtarec)