Od ponedjeljka će se nastava u svim osnovnim i srednjim školama odvijati uživo

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije u protekla 24 sata obrađeno je 388 uzoraka, od čega je evidentirano 120 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, što je 30,9% pozitivnih od broja testiranih. Iz drugih županija javljeno je da je PCR-om SARS-Cov-2 dokazan kod 1 osobe s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

U protekla 24 sata oporavilo se 46 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 504. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 94 454 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 66 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata hospitalizirano je 6 pacijenata, otpuštena su 2 pacijenta, 3 pacijenta su na invazivnoj respiraciji. Nema preminulih osoba.

Građani se mogu cijepiti svakim radnim danom svim dostupnim cjepivima od 9 do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije te od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec. Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava.

Tijekom vikenda u Međimurskoj županiji provedeno je  cijepljenje građana. Cijepljeno je 714 osoba, od toga 66 osoba prvom dozom, 148 osoba dugom dozom i 500 osoba je cijepljeno trećom, booster dozom.

U ponedjeljak, 10 siječnja započinje drugo polugodište školske godine. Nastava će se u svim osnovnim i srednjim školama na području Međimurske županije odvijati uživo, po modelu A, prema utvrđenom planu i programu.

Služba za poslove župana