Od 14. svibnja do 04. lipnja Martinska ulica zatvorena za teretna vozila, dok sva osobna vozila mogu normalno prometovati tom ulicom

Martinska ulica u Murskom Središću tranzitna je ulica koja vodi prema Svetom Martinu na Muri i cijelom Gornjem Međimurju. Iako su radovi na aglomeraciji u toku, slijedi rekonstrukcija ulice. Narednih će se dana postavljati nova plinska mreža, postavljat će se priključci i cijela će ulica i dalje biti pod radovima. Dio kolničkog traka je prekopani i promet teretnih vozila izaziva velike probleme za stanovnike, dižu se velike količine prašine, izazivaju vibracije, otežava prolaz vozila stanara ulice i slično.

Zbog navedenih razloga, temeljem odluke kolegija gradonačelnika, Grad Mursko Središće je u suradnji s tvrtkom Tegra d.o.o. prema Županijskoj upravi za ceste uputio zahtjev da se kompletan teretni promet obustavi do potpune sanacije ulice. Umjesto Martinske ulice, koristit će se zaobilazni pravci, državna cesta D209 do Štrukovca, pa kroz Zebanec, Selnicu i Sveti Martin na Muri.

Od 14. svibnja do 04. lipnja 2021. godine temeljem prometnog elaborata te dopune suglasnosti Županijske uprave za ceste MŽ, Martinska ulica će biti zatvorena za prometovanje teretnih vozila te se isti upućuju na alternativne pravce, dok sva osobna vozila mogu normalno prometovati tom ulicom.

(Grad Mursko Središće)