Obrazovnim projektom „Dajmo djeci korijene i krila“ u dječjem vrtiću Maslačak započinje Advent u gradu rudara

Advent u gradu rudara započinje u srijedu 29. studenog 2017. godine s početkom u 10,30 sati.

Grad Mursko Središće dio je višegodišnjeg odgojno – obrazovnog projekta “Dajmo djeci korijene i krila” čiji je cilj očuvanje izrade tradicijskih drvenih igračaka kao žaštićenog nematerijalnog kulturnog dobra.

U dječjem vrtiću Maslačak u srijedu, 29. studenog 2017. godine u 10,30 sati, održati će se  višegodišnji veliki hrvatski odgojno-obrazovni projekt „Dajmo djeci korijene i krila“, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj.

Ravnateljici vrtića Maslačak Spomenki Cilar, tradicijske drvene igračke, proizvedene u Mariji Bistrici, zajedno će uručiti Dražen Srpak, gradonačelnik Grada Mursko Središće i Mirjana Drobina, autorica projekta „Dajmo djeci korijene i krila“.

Dječji vrtić Maslačak 93. je po redu, širom Hrvatske, u kojega stiže projekt „Dajmo djeci korijene i krila“, autorice Mirjane Drobina. Realizaciju projekta u Murskom Središću omogućio je Grad Mursko Središće. Projekt „Dajmo djeci korijene i krila“ podržavaju Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Narodne novine i Janaf.

Zahvaljujući projektu „Dajmo djeci korijene i krila“, djeca se u vrtićima upoznaju s dijelom hrvatske kulturne baštine i hrvatskim tradicijskim vrijednostima. Igračke je UNESCO uvrstio na reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

(GMS)