OBOREN REKORD PROCIJUNKULOVA – VIŠE OD 150 000 POSJETITELJA

Porcijunkulovo je tradicionalno kulturno-turističko događanje u Čakovcu koje ove godine obilježava jubilarnih 50 godina održavanja. Manifestacija je trudom Turističke zajednice grada Čakovca kao organizatora oborila rekord posjećenosti, te je tako sa jučerašnjim danom zabilježeno više od 150 000 posjetitelja.

 

Ispred nas su još preostala dva dana ove manifestacije, a organizatori očekuju i više od 200 000 posjetitelja ukupno.

 

– Cilj same manifestacije je obogaćivanje turističke ponude, očuvanje i valorizacija tradicijskih vrijednosti regije. Preko tisuću sudionika doprinosi očuvanju etnološkog, povijesnog i kulturnog nasljeđa, a posjećenost raste svake godine što potvrđuje službena procjena Policijske uprave međimurske da je manifestaciju 2013. godine posjetilo preko 120.000 posjetitelja. – rekla je voditeljica Ureda Turističke zajednica grada Čakovca Boška Ban Vlahek.

 

U pet dana održavanja manifestacije, program je bogatiji iz godine u godinu – obuhvatit će čitav niz događanja vezanih uz tradiciju, običaje i bogatu povijest našeg kraja kao i velik broj atraktivnih kulturnih, zabavnih i sportskih događanja te svakodnevnih koncerata renomiranih estradnih izvođača na Trgu Republike u Čakovcu.

 

Prvi dan bio je rezerviran za veliki koncert Severine, koja je uzdrmala cijeli Čakovec, a odlična atmosfera i euforija nastavila se sutradan koncertom Plavog orkestra. Jučer su u Čakovec miris mora donijeli Tomislav Bralić i klapa Intrade.Danas će mnogobrojna publika koja je oduševljena organizacijom uživati u koncertu izvrsnog Massima, a ponedjeljak je rezerviran za koncert Zvonka Bogdana.

 

Ujedno koncertom Bogdana i završava ova, do sada, najuspješnija manifestacija, koja je opravdala proslavu 50 godina postojanja.

 

                                                            (TZ Grada Čakovca, foto Anđelko Jurak)