Objavili snimku tipa koji krade cvijeće s grobova u Međimurju. Načelnik: Ja ne mogu vjerovati!

Vlasnica groba požalila nam se na krađu i molila nas za pomoć, pa smo izvukli snimku, kaže nam načelnik općine Podturen Perica Hajdarović o incidentu koji se zbio u subotu predvečer.

Iskreno ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo, priča nam načelnik međimurske općine Podturen Perica Hajdarović o snimci na kojoj se vidi kako neki čovjek uzima cvijeće s privatnog groba.

Naime, snimku koja je nastala u subotu oko 18.30, potražili su i objavili nakon što im se jedna gospođa, vlasnica spornog groba požalila da treba pomoć u pronalasku nepoznatog kradljivca, tražeći pomoć mještana.

Policiji, kako nam kaže načelnik, gospođa nije htjela prijavljivati krađu s obzirom na minimalnu vrijednost ukradenog, želeći isključivo otkriti tko joj je krao s groba.

POGLEDAJTE SNIMKU: Grobokradljivac u Međimurju

Međimurska policija: Svake godine imamo takvih slučajeva

Iz PU međimurske potvrdili su nam kako doista nema nikakve dojave o krađi u subotu oko 18.30 na groblju u Podturenu, ali poručuju kako bi istu trebalo prijaviti jer i oni mogu poduzeti neke mjere koje bi pomogle pronalasku navodnog počinitelja.

– U svakom slučaju trebalo bi obavijestiti policiju kod takvih slučajeva. Svake godine uoči Svih Svetih imamo slučajeva krađe aranžmana i prošlih godina uvijek bismo pokrivali groblja u slučaju zapaljenja aranžmana, gužvi, regulacija, ali i krađi koje se nažalost događaju. Ako policija pronađe počinitelja, oštećenik sam bira hoće li tužiti počinitelja – objašnjava nam glasnogovornik PU međimurske Radovan Gačal.

(izvor: https://www.24sata.hr/, foto: Screenshot, Općina Podturen)