Obilježili pedeset godina završetka Osnovne škole “Mursko Središće”

Prošle subote (25. svibnja), na proslavi 50. godišnjice završetka osnovne škole, okupili su se učenici bivšeg 8. a, b i c razreda Osnovne škole Mursko Središće, generacija koja je osnovnu školu  završila 1968./69. godine. Okupilo se 38 učenika te generacije, a od razrednika Vladimir Cizar. Ponovno se sastala generacija koja je u spomenare pisala “Od kolijevke pa do groba, najljepše je đačko doba“. Generacija koja je odrastala uz učenje i igru, a najvažnija su im bila razredna druženja u školi i izvan nje. Bilo je to vrijeme u kojem su si slali ceduljice o jako „važnim stvarima“, a  na život gledali  šarenim i nasmijanim očima u kojima su se i sada, nakon 50. godina, ponovno pronašli.

Sastali su se u Pansionu „Ilonka“u Murskom Središću  uz  priču i razgovore o proteklih  50. godina, a nakon toga uz prekrasno druženje, ples, smijeh proveli su ovo prekrasno vrijeme sve do kasno u noć. I sada su bili djeca, sasvim sigurno puno iskusnija, mudrija i zrelija, ali još uvijek ekipa koja se u opuštenoj atmosferi  zna itekako dobro zabaviti. Bilo je tu i onih koji su odavno napustili ovaj naš kraj, ali vratili su se na ovaj za njih prekrasan trenutak i događaj.

Normalno pao je i dogovor da se ponovnom susretnu čim ranije.

Pa da nabrojimo redom sve te naše „zlatne“ godišnjake: Dragica Levačić, Josip Puh, Marija Turk-Mira, Franjo Vidra, Đuro Hoblaj, Branko Augustić, Nada Turk, Zvonko Vrtarić, Krešo Vargazon, Drago Jambrošić, Nada Vaupotić, Vera Kralj, Zlatko Novak, Biserka Dunjko, Ljubica Glavina, Dragica Kontrec, Barbara Škvorc, Dragica Zadravec, Branko Dobranić, Marija Turk-Seka, Mira Bodlović, Ranko Kontrec, Nada Rajf, Vlado Vuri, Franjo Belović, Mirko Grča, Zdravko Kodba, Verica Novinić, Branko Srpak, Drago Špoljarić, Terezija Tarandek, Josip Turk, Nada Antolović, Štefica Antolović, Ivan Špoljarić, Budimir Horvat, Dragutin Zrna i Franjo David.

(zr, foto: Siniša Benčik)