OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN BORBE PROTIV ZLOUPORABE DROGA

Obilježen Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama

 

U ponedjeljak, 27. lipnja ove godine u Paragu, povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama, održana je preventivna javna akcija koju su policijski službenici Policijske uprave međimurske uz korištenje Mobilnog preventivnog centra policije proveli u suradnji s Povjerenstvom za suzbijanje zlouporabe opojnih droga i nezakonitog prometa drogama, Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije i Školskim preventivnim programima.

Tijekom održavanja akcije posjetiteljima su predstavljeni rezultati istraživanja o stavovima, navikama i korištenju sredstava ovisnosti među školskom djecom i mladima, zatim statistički pokazatelji i podaci za Međimursku županiju, kao i podaci nacionalnog Registra osoba liječenih zbog zlouporabe psihoaktivnih droga.

Svim posjetiteljima dijeljeni su preventivni leci Zavoda za javno zdravstvo i Policijske uprave međimurske, vezani uz borbu protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama.

Snimka cijelog zaslona 29.6.2016. 161016

Poseban naglasak stavljen je na važnost sustava prevencije kao neizostavnog djela borbe protiv zlouporabe droga, pri čemu se posebno ističe Policijska uprava međimurska provođenjem nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za 5“ u suradnji s odgojno obrazovnim ustanovama i Zavodom za javno zdravstvo Međimurske županije.

Spomenuti nacionalni projekt provodi se već petu godinu za redom, a provode ga na nacionalnoj razini Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo zaštite okoliša i prirode uz podršku Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta.

Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1987. godine, proglasila je 26. lipnja Međunarodnim danom borbe protiv zlouporabe doga i nezakonitog prometa drogama, želeći time sveukupnoj zajednici ukazati na taj sve veći i rastući javnozdravstveni problem, javlja http://medjimurska.policija.hr/ (foto: PU međimurska)

Snimka cijelog zaslona 29.6.2016. 161048