Obilježen Dan bez poginulih u prometu

Na području Policijske uprave međimurske nije bilo smrtno stradalih, ni teško ozlijeđenih osoba u cestovnom prometu, ujedno nisu evidentirane prometne nesreće

Jučer, 20. rujna od 9 do 13 sati na području Policijske uprave međimurske u suradnji s Policijskim upravama koprivničko-križevačkom i varaždinskom, provedene su aktivnosti iz akcije “Četiri ubojice u prometu”.

Tijekom ciljane akcije utvrđeno je ukupno 36 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, od čega:
– tri prekršaja prekoračenja brzine kretanja u naselju,
– četiri prekršaja nepropisne uporabe mobitela i drugih uređaja,
– 25 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa
– prekršaj upravljanja nakon isteka važenja prometne dozvole te
– tri ostala prekršaja.

Najveća izmjerena brzina kretanja vozila od 83 km/h utvrđena je kod 32-godišnjeg vozača osobnog automobila, čakovečkih registarskih oznaka. Utvrđene je u gradu Čakovcu, Zagrebačkoj ulici, na dijelu prometnice gdje je brzina kretanja ograničena na 50 km/h.

Tijekom provođenja najavljenih aktivnosti  na video zidovima gradova i općina Međimurske županije, prezentirani su video spotovi na temu “Četiri ubojice u prometu”, koje su izradili učenici Graditeljske škole Čakovec.

Ujedno, na mjestima većeg okupljanja građana (autobusni i željeznički kolodvor, upravni poslovi Policijske uprave međimurske, policijske postaje, Auto klub Čakovec, osnovne i srednje škole, stanice za tehnički pregled vozila i dr.) izloženi su plakati prigodni plakati na temu “Četiri ubojice u prometu” koje su izradili web dizajneri, Graditeljske škole Čakovec. Nadalje, u prostorijama Policijske uprave međimurske izloženi su baneri, na istu temu, koji su ujedno korišteni prilikom održanih punktova s Mobilnim preventivnim centrom u naseljima Orehovica i Kuršanec.

Nadalje, u Graditeljskoj školi Čakovec održano je predavanje za dva razredna odjeljenja od strane profesora navedene škole, ujedno i člana Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.
Tijekom provođenja navedenih aktivnosti podijeljeni su promidžbeno-sigurnosni materijali Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske i Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije.

Važno je istaknu kako na Dan bez poginulih u prometu u Republici Hrvatskoj (srijeda, 20. rujna) na području Policijske uprave međimurske nije bilo smrtno stradalih, ni teško ozlijeđenih osoba u cestovnom prometu. Također, toga dana na području Policijske uprave međimurske nisu evidentirane prometne nesreće.
(tekst i foto: PU međimurska)