Obilježavanju „Svjetskog dana darivatelja krvi“ pridružili se preventivnim aktivnostima preloški policajci

Podršku preventivnim aktivnostima policije svojom nazočnošću u Prelogu dali su gradonačelnik Grada Preloga g. Ljubomir Kolarek, predsjednik Gradskog vijeća g. Đuro Ujlaki i ravnatelj Gradskog društva Crvenog križa Čakovec g. Kristijan Valkaj, dok su kao vizualni identitet preventivnih aktivnosti korištene brošure Policijske uprave međimurske „Zajedno do veće sigurnosti“, brošura „Postani policajac/policajka“ i dr..

U nedjelju, 25. lipnja 2023. godine u prijepodnevnim satima u Prelogu na području Sportsko rekreacijske zone „Marina“, uspostavom informativnog punkta policije, kontakt policajci Policijske postaje Prelog provodili su aktivnosti preventivnog projekta „Zajedno do veće sigurnosti“ te su temeljem dobre suradnje i poziva za druženje od strane Gradske organizacije Crvenog križa Grada Preloga i Gradskog društva Crvenog križa Čakovec, zajednički obilježili Svjetski dan darivatelja krvi (14. lipnja).

Posjetiteljima informativnog punkta policije dijeljeni su savjeti o samo zaštitnim mjerama vezanim na kažnjiva ponašanja, uz posebno skretanje pozornosti na mjere prevencije od provalnih krađa koja mogu provoditi samostalno, a ujedno su im i prezentirani aktualni natječaji ministarstva i uvjeti upisa kandidata u III. razred srednjoškolskog obrazovanja za zanimanje policajac/policajka, kao i Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Najmlađi posjetitelji info punkta policije informirani su i educirani o pravilnom kretanju u prometu u svojstvu pješaka i vozača bicikla, s posebnim osvrtom na zakonsku obvezu korištenja reflektirajuće materije, a omogućeno im je razgledavanje službenog vozila te su darivani reflektirajućim promotivnim materijalima u vidu trakica, privjesaka i kemijskim olovkama koje su pribavljene putem sredstava Vijeća za prevenciju Međimurske županije.

(tekst i foto: PU međimurska)