NOVINAR KOJI OBOŽAVA HORTENZIJE

Prolazeći ulicom Kralja Zvonimira ne može vam oku izbjeći ulaz i okućnica puna prekrasnih cvjetova raznih boja. Ušavši u dvorište kuće, domaćin Stjepan Mesarić srdačno nas je dočekao i vrlo rado nam dozvolio da snimimo , a i da čujemo odakle takova ljubav prema cvijeću odnosno prema jednoj vrsti cvijeća hortenzijama.

 

 

Veli Štefek da je još u mladosti vidio tu vrstu cvijeća i odmah se zaljubio u njega na prvi pogled, a to je isto kao ljubav prema ženi. Istoga momenta znao je da jednom kada bude imao svoj dom i svoje dvorište ono će biti prepuno tog prelijepog cvijeća.

 

U dvorištu momentalno ima više od 1000 cvjetova hortenzija. no zanimljivo je to  da su sve one domaćeg međimurskog porijekla te da bez obzira na to što je supruga mogla donijeti lukovice iz Austrije on nikad na to nije pomišljao.

Obožava autohtono domaće cvijeće kao i sve ono što ima štih međimurskog odnosno hrvatskog. Gospodin Mesarić, inače doajen serjojnskog i međimurskog novinarstva, veli da mu hortenzije donose opuštanje i mir nakon mnogih stresnih situacija koje u svom poslu vrlo često doživljava. Nada se skorom odlasku u mirovinu pa će se još više moći posvetiti  toj svojoj drugoj najvećoj ljubavi u  životu.

 

Kaže da mora istaknuti i pomoć svojih sinova Marka i Jurice koji mu u tome puno pomažu. Želiš li da cvijeće ima svoju dušu i da ti uzvraća svoju ljubav moraš mu se puno posvetiti maziti ga i paziti kao  da ti je to najdraža žena. Cijelim dvorištem i okolicom širi  se ugodan miris tisuće cvjetova hortenzija pa smo uvjereni da i susjedi , a i svi mještani ulice uživaju u tom prelijepom ugođaju.

 Kao svaki pravi i veliki domaćin Štefek se nije dao iznenaditi pa  smo ugodno druženje završili njegovim domaćim specijalitetima za koje možemo reći da nimalo ne zaostaju po svojoj kvaliteti za kvalitetom prekrasnih hortenzija.

 

                                                                  (tekst i foto Z. Rihtarec)