Novi projekti i programi Udruge slijepih Međimurske županije od 1.6.2021. godine

Udruga slijepih Međimurske županije 1. lipnja 2021. godine započela je s provedbom:

  • projekta „70. obljetnica Udruge slijepih Međimurske županije“,
  • projekta „Kulturna inkluzija“,
  • druge godine trogodišnjeg programa „Osjetimo život“.

Međimurska županija financira obilježavanje 70. obljetnice osnutka Udruge slijepih Međimurske županije, a tim povodom Udruga će organizirati i Dan otvorenih vrata.

Projekt „Kulturna inkluzija“ sufinanciraju Međimurske vode (plivanje na gradskim bazenima i tečaj plesa) i Grad Čakovec (tečaj plesa, posjet kulturnim događajima i čitanje zvučnih knjiga).

Zaklada „Hrvatska za djecu“ dodijelila je Udruzi jednokratnu potporu male vrijednosti za  razdoblje 1.6.2021. – 31.12.2021. za sufinanciranje programa „Osjetimo život“, koji provodi Udruga, a drugi donator je Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Programom „Osjetimo život“ Udruga pruža socijalne usluge i organizira aktivnosti za slijepu djecu i odrasle slijepe osobe.

Potporom Zaklade „Hrvatska za djecu“ sufinanciraju se aktivnosti programa usmjerene slijepoj djeci i mladima. Aktivnosti se provode kako bi se djeca i mladi što kvalitetnije uključili u lokalnu zajednicu. Djeci se omogućava svrhovitije i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena te stjecanje novih znanja. Za mlade se održavaju radionice na kojima će ih se poticati na što veću samostalnost.

U proteklih mjesec dana na programu su odrađene brojne aktivnosti: nordijsko hodanje, učenje potpisa na crnom tisku, književni klub, radionica za mlade; odrasli članovi kontinuirano odlaze na plivanje i u teretanu, a djeca na: plivanje, jahanje, tečaj slikanja i stranog jezika te gimnastiku.

TAJNICA UDRUGE

Marina Gašparić