Novi čakovečki školarci u preventivnoj akciji “Sigurno i vješto u prometu”

U sklopu nacionalne preventivne akcije “Poštujte naše znakove” Policijska uprava međimurska na čakovečkom glavnom trgu organizirala je predavanje i pokaznu vježbu na temu sigurnog kretanja prometnicama u svojstvu pješaka i vozača bicikla

Tijekom današnjeg prijepodneva na čakovečkom Trgu Republike u sklopu nacionalne akcije “Poštujte naše znakove“ provedene su preventivne aktivnosti iz akcije “Sigurno i vješto u prometu”.
Prilikom dolaska učenika prvih razreda na Trg Republike u pratnji učitelja, podijeljeni su im reflektirajući ruksaci s vodom i promotivnim materijalima, pribavljeni sredstvima Vijeća za prevenciju Grada Čakovca, Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Auto kluba Čakovec i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske.

Ujedno, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije za svakog prvoškolca s područja Međimurske županije, njih ukupno 1.203, osigurao je reflektirajuće ruksake koje će primiti tijekom posjeta policijskih službenika osnovnim školama.

Tijekom preventivnih aktivnosti, prvašići čakovečkih osnovnih škola uz stručnu pratnju policijskih službenika prošetali su prigodnim poligonom za pješake s prometnim znakovima, pješačkim prijelazima i semaforima te u stvarnim uvjetima ulicama Grada Čakovca te se time učili pravilnom i sigurnom kretanju prometnicama u svojstvu pješaka. Nakon edukacije održana je likovna radionica na kojoj su mališani svoja iskustva sudjelovanja u prometu, kroz likovni izričaj prenijeli na papir.

Svim mališanima i ostalim posjetiteljima na glavnom gradskom trgu predstavljen je i rad Mobilnog preventivnog centra policije uz kratku prezentaciju mnogobrojnih preventivnih aktivnosti Policijske uprave međimurske. Promotivne materijale koji su podijeljeni svim posjetiteljima i sudionicima informativnih punktova osigurali su Auto klub Čakovec, Savjet za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Vijeće za prevenciju Grada Čakovca.

Svojom nazočnošću preventivne aktivnosti podržali su župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini, predsjednica Auto kluba Čakovec Darinka Tompoš te ispred Policijske uprave međimurske voditelj Službe za javni red i sigurnost Nenad Plevnjak i voditeljica prometne policije u Službi za javni red i sigurnost, ujedno predsjednica Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije, Alenka Hošnjak.

(tekst i foto: PU međimurska)