Nova preporuka HZJZ-a za učenike osnovnih i srednjih škola koji se samotestiraju, pogledajte što se mijenja

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je nove preporuke koje se tiču učenika. Oni učenici koji se samotestiraju više ne moraju u izolaciju u slučaju kontakta s pozitivnom osobom, neovisno o tome jesu li preboljeli COVID ili se cijepili.

”Učenici osnovnih i srednjih škola koji sudjeluju u redovitom samotestiranju oslobođeni su samoizolacije u slučaju kontakta s pozitivnom osobom neovisno o cijepnom statusu i preboljenju”, stoji u novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

”Učenici koji sudjeluju u redovitom samotestiranju, a nisu oslobođeni samoizolacije na temelju preboljenja i/ili cijepljenja, kada dijele kućanstvo s pozitivnom osobom (obiteljski kontakt) trebaju se učestalije samotestirati u vlastitom aranžmanu i to svaka dva dana tijekom 7 dana od kontakta s pozitivnim ukućanom (u slučaju da se ne mogu fizički odvojiti od pozitivnog ukućana, samotestiraju se svaka dva dana tijekom izolacije pozitivnog ukućana i još 7 dana po isteku izolacije)”, stoji u uputama HZJZ-a.

Detaljne preporuke možete pročitati ovdje.

(izvor: https://dnevnik.hr/vijesti/, foto: ilustracija)