NLO IZNAD PULE I MURSKOG SREDIŠĆA ?

VANZEMALJCI U RH?

Na nebu iznad Pule snimljena neobična svjetla (https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NHKajGphPaQ)

Na YouTubeu je osvanula još jedna u nizu snimki misterioznih letećih objekata, no nama je zanimljivija od drugih jer je zabilježena u Hrvatskoj. Prikazuje nebo iznad Pule, na kojem su tri svjetleće točkice.  Neobična svijetla snimljena su i u Murskom Središću (muralist.hr) iznad gradske crkve posljednjeg dana prošle godine. Tri svjetleća objekta također su se pojavljivala, iznenada mijenjala smjer, nestajala i ponovo se pojavljivala. Ovaj fenomen vidio je veliki broj građana koji se nalazio na gradskom trgu.

Još sam jako uzbuđena i stalno gledam snimku neobične pojave koju sam snimila u utorak oko 21 sat u pulskom naselju Šijana. Sve je trajalo gotovo sat vremena, a mnogi ljudi su izlazili na balkone, na ulice, pa čak i iz kafića i prodavaonica kako bi vidjeli tu pojavu. Mislim da nisu lampioni u pitanju jer se cijelo vrijeme “to nešto” kretalo u pravilnim razmacima paralelno, u nekim trenucima tvoreći trokut. To se dogodilo čak dva puta, ispričala je čitateljica iz Pule.

Prvo jedan pa tri u trokutu

Kazala je da su neobični svjetleći objekti najprije letjeli jedan, pa tri u trokutu pa se na isti način letenje ponovilo.

Istarska policija kaže kako nisu zaprimili nikakve dojave građana o ovoj neobičnoj pojavi. Korado Korlević iz zvjezdarnice u Višnjanu kazao je kako snimku koja se proširila Facebookom i YouTubeom nije vidio. 

U pitanju su lampioni?

– Mislim da su doista u pitanju lampioni koji su se kod nas proširili nakon Tajvana gdje je to uobičajeno. Mislim da su išli u pravilnim razmacima nošeni vjetrom i da će toga biti kod nas sve više – rekao je Korlević. 

Cijelu pojavu sam promatrao netremice i stvarno se kretala neobično za lampione. Možda je to stvarno bila neka “viša sila”, jer bili bi sebični kada bi tvrdili da smo sami u svemiru, kaže jedan od očevidaca

Puljani iz Šijane koji su vidjeli pojavu kažu kako je doista bilo fascinantno gledati neobična svjetla nad nebom

– Bili smo u kući kada sam dobio poruku od prijatelja da izađem na balkon. Isprva nisam vjerovao, ali sam cijelu pojavu promatrao netremice i stvarno se kretala neobično za lampione o kojima mnogi govore. Možda je to stvarno bila neka “viša sila”, jer bili bi sebični kada bi tvrdili da smo sami u svemiru – rekao nam je jedan očevidac događaja. Jedna Puljanka kaže kako je nekada puštala lampione te da oni ne lete tako brzo i vodoravno niti kada jak vjetar puše te da ne zna što bi to bilo. 

Nisu zrakoplovi 

U pulskoj Zračnoj luci kazali su da zrakoplovi ili manji avioni nisu u pitanju. 

– U tom slučaju svjetla su drugačija i jača. To nisu avioni, jer i da je samo njihov prelet u pitanju, takvu paralelnu formaciju ne bi stvorili, niti bi svjetla bila takva. Ne znam što bi to bilo, dosta je čudno, a kontrola leta u Puli nije zabilježila ništa na radaru i o tome nikakvu informaciju nismo dobili – kazali su u pulskoj Zračnoj luci. 


Zanimljivo je da su neobična svjetla u istoj trokutastoj formaciji kakve su snimljene diljem našeg planeta, a za koju se poznavatelji fenomena nepoznatih letećih objekata kunu da predstavljaju tri vanzemaljska svemirska broda u standardnoj formaciji.

 

 

Skeptici, pak, kako se vidi u komentarima na YouTubeu, misle da je riječ o lampionima ili nekim drugim, sasvim zemaljskim i nimalo tajanstvenim izvorima. (Slobodna Dalmacija, 24 sata, muralist.hr, foto R. Tomanić, 24 sata)