Nikom nije lepše neg je nam! Gdje ljetuju Milanović i Plenković?

Gdje ove godine ljetuju predsjednik i premijer? Otkrili smo i što moraju sami platiti: “Otići ću u dućan, na tržnicu… Uvijek mi je drago ovamo doći”

Predsjednik države i predsjednik Vlade u Sinj na Alku doći će s ljetovanja u državnim rezidencijama. Smještaj plaćaju sami, baš kao i hranu. Destinacije na biranje – od Brijuna, Rijeke do Hvara.

Predsjednik države Zoran Milanović sa suprugom ljetuje na Hvaru, u vili Kovač. Ta mu je rezidencija dobro poznata jer ondje je ljetovao i kao premijer. Omiljena je bila i bivšem predsjedniku Stjepanu Mesiću.

U raslinjem dobro skrivenoj vili Costabella, nedaleko od Rijeke, ljetuje premijer Andrej Plenković. Bio je ondje i vikend nakon izbora, ali i prošlog ljeta.

“Ja ću ovdje otići u dućan, tržnicu, nešto kupimo, nešto skuhamo, meni je uvijek ovdje drago doći. Ovdje mi je živio pokojni stric, dobro poznajem ovaj kraj, imam puno prijatelja ovdje i volim doći“, kaže premijer.

Tihomir Orešković ondje je ljetovao.

Hranu, ali i smještaj po povlaštenoj cijeni, državni vrh plaća iz svog džepa.

“Postoje političari koji iz vlastitih preferencija koriste druge oblike smještaja, kao i drugi građani. Ono što je bitno je da rezidencije pružaju mogućnost bolje sigurnosne zaštite, no sudeći po razini ugroze naših političara, svejedno je gdje će boraviti”, kaže bivši šef državnog protokola Želimir Kramarić.

Uz Hvar i Costabellu, na raspolaganju su im i četiri vile na Brijunima te dva otočića s pripadajućim objektima.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: ilustracija)