NIKAD NIJE KASNO – JAVNA AKCIJA U MURSKOM SREDIŠĆU

U sklopu projekta “Nikad nije kasno” koji provodi Udruga Zora zajedno sa partnerima Sigurnom kućom Čakovec i Centrom za socijalnu skrb Čakovec sa svojom podružnicom Obiteljski centar, a povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama organiziramo javne akcije u sva 3 grada Međimurske županije.

Na akcijama će predstavnici/ce udruge Zora, institucija partnera projekta, kontakt policajci Policijske uprave Međimurske i volonteri/ke zainteresiranim prolaznicima dijeliti edukativne materijale i informirati ih o mjestima i načinima na kojima u Međimurskoj županiji mogu dobiti pomoć ili savjet.
20.9. subota, od 9-11.30, Čakovec, Trg Republike
23.9. utorak, od 9-11.30, Prelog, novi trg
25.9. četvrtak, od 9-11.30, Mursko Središće. gradska tržnica

Udruga Zora također će se pridružiti akcijom informiranja i na Sajmu sigurnosti i prevencije u sklopu obilježavanja Dana policije ovaj petak 19.9. u Nedelišću (MESAP) od 9-19 sati.

Ciljevi projekta “Nikad nije kasno” 
-Informiranje stanovništva Međimurske županije o uslugama i mjestima (udrugama/institucijama) vezanima uz zaštitu i prevenciju nasilja u obitelji
-Prepoznavanje različitih oblika nasilja u obitelji i povećani broj traženja pomoći
-Edukacija javnosti i predstavnika udruga/institucija/škola o vrstama nasilja u obitelji i prevenciji te umrežavanje u zajedničkom radu na rješavanju problema
-Poticanje muškaraca na uključivanje u suzbijanje različitih oblika nasilja u obitelji
-Senzibiliziranje javnosti o posljedicama nasilja u obitelji po društvo i destigmatizacija žrtvi.
Projekt podržava Ured za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske.

Na spomen 22. rujna 1999., kada su na Općinskom sudu u Zagrebu tijekom brakorazvodne parnice ubijene tri žene, a djelatnica suda teško ozlijeđena, u Hrvatskoj se svake godine obilježava Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

 

Pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže i informiraju. Udruga Zora