Nije točno da se u CZK „Rudar“ ne može bez COVID potvrde

Obavještavamo sve posjetitelje CZK „Rudar“ u Murskom Središću da će se sav filmski program te profesionalne kulturno umjetničke manifestacije održavati i dalje bez nužnih COVID potvrda, što je sukladno mjerama i preporukama HZJZ-a. Jedini izuzetak su amaterske predstave koje spadaju u amaterske kulturno umjetničke manifestacije i za koje HZJZ propisuje drugačije mjere i preporuke, koje iziskuju COVID potvrdu za sve izvođače i publiku. Grad Mursko Središće tu ne može učiniti ništa, već se te mjere, kao i ostalih, dužan pridržavati.

Mjere i preporuke propisuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo, a sve jedinice lokalne samouprave, sve pravne i privatne osobe dužne su ih se tek pridržavati. Mjere su sklone i promjenama i svake promjene su se dužne provoditi jer su za neprovođenje mjera propisane prekršajne i kaznene odredbe.

Grad Mursko Središće priprema bogati kulturni Advent kojem će prethoditi također bogati mjesec studeni s Martinjem. Pripremaju se vrhunski koncerti  i kazališne predstave. Što nam donosi budućnost i kakve će mjere biti propisane, u ovom trenutku ne znamo, no činjenica je da su mnoge europske i svjetske zemlje već uvele obavezne COVID potvrde za sva masovnija okupljanja, pa i odlaske u trgovačke centre, restorane i kafiće, a u nekim je zemljama COVID potvrda potrebna čak i za točenje goriva….. U posljednja 24 sata zabilježeno je 3.258 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 15.300. Među njima je 997 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru njih 135. U posljednja 24 sata preminulo je 17 osoba, a ukupno od početka pandemije više od 9.000. Grad Mursko Središće dužan se je svih važećih mjera pridržavati i organizirati događanja sukladno mjerama. Za većinu manifestacija COVID potvrda nije potrebna, a bude li do toga došlo, da bi se manifestacije mogle održavati, bilo bi se potrebno pridržavati i te mjere. Alternativa je ponovo zatvaranje centra za kulturu i neodržavanje bilo kakvih kulturno – zabavnih događanja, što vjerujemo nije nikome u interesu.

(GMS)