Nepodnošljiva lakoća prometa – Josip Filipan: „Nekad blokiram desetke automobila iza sebe“

Već nekoliko tjedana promet Frankopanskom ulicom u Murskom Sredšću liči na rulet u kojem su sve kombinacije moguće, one loše naravno. Nezadovoljstvo građana polako prelazi u bunt jer na svim udarnim „razgovornim točkama i mjestima“ priča se samo o tome i o onome što je netko od njih doživio.

Sve je počelo uvođenjem semafora koji vas zbog radova na aglomeraciji pušta da vozite 40 sekundi, a čekati na zeleno morate 180 sekundi. Semafori su između sebe udaljeni stotinjak ili više metara, a u tom koridoru nalaze se poslovni objekti, trgovine, kafić, državne službe, policija, vrtić, Dom za starije osobe, stanovi i privatne kuće. I sad kad iz tih nabrojenih objekata želite izaći na cestu nikad ne znate je li upaljeno crveno ili zeleno svjetlo pa je sve lutrija koja također tu ima svoj lokal. U puno navrata viđene su scene kako jedan ili više automobila voze u rikverc jer se na početku ulice upalilo zeleno svijetlo, a za njima vozi kolona propuštenih vozila. Jedna strana ceste prekopana je i nepogodna za promet pa zna doći do općeg krkljanca gdje vozači znaju parkirati i po „ogradama“. Također otežan je izlazak na cestu osobama u kolicima iz Doma “Japa” jer to onemogućava rupa u asfaltu.

Sve to za sobom povlači i druge probleme, a o jednom nam je govorio poznati hlapičinski Središćanac Josip Filipan.

„Radim u Štrigovi pa svaki dan pri povratku s posla vozim iz smjera Sv. Martina, a kad dođem do glavnog raskrižja u centru grada više puta sam primoran čekati da krene kolona koja se nakupila u Frankopanskoj jer raskrižje u ravnom smjeru ne mogu proći. Tako se zna iza mene nakupiti na desetke vozila od kojih mnoga skeću desno u smjeru Čakovca ili lijevo u smjeru Lendave pa zbog mene na prvoj poziciji i oni moraju čekati da ja prođem raskrižje, a to se događa i drugima koji na raskrižju idu ravno“

I na kraju da dodamo da sa svim ovdje navedenim Grad Mursko Središće nema ništa, kako bi neki htjeli insinuirati, već je za sve odgovoran izvođač radova.

(tekst i foto: R. Tomanić)