“Ne želim biti žrtva u prometu” na čakovečkom Trgu Republike

Cilj ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti je povećanje sigurnosti cestovnom prometa, poglavito najranjivijih sudionika (pješaka i biciklista)

Prošle subote, 11. svibnja od 8 do 12 sati na Trgu Republike u Čakovcu prometni preventivci Policijske uprave međimurske u suradnji s Dječjim vrtićem “Cipelica” iz Čakovca proveli su preventivnu akciju “Ne želim biti žrtva u prometu”.

Akcija je bila namijenjena najranjivijim sudionicima u prometu na cestama, djeci te se tom prilikom istima uz podjelu promidžbenih materijala pribavljenih sredstvima Savjeta za sigurnost prometa na cestama Međimurske županije i Nacionalnog plana sigurnosti cestovnog prometa Republike Hrvatske, prezentiralo sigurno kretanje u prometu.

Na čakovečkom glavnom trgu svi sudionici mogli su razgledati Mobilni preventivni centar policije, dok je s ciljem edukacije svih sudionika postavljen improvizirani poligon namijenjen pješacima i biciklistima. Tijekom preventivnih aktivnosti najmlađe sudionike zabavljao je Prugi (maskota zebre).

Cilj ovakvih i sličnih preventivnih aktivnosti je povećanje sigurnosti cestovnom prometa, poglavito najranjivijih sudionika (pješaka i biciklista).
(tekst i foto: PU međimurska)