NAVIJAČI MALAJU KLUPSKE PROSTORIJE, A ŽGANEC UREĐUJE ODVODNE KANALE

Prvi lijepi dani odmah su na stadion NK Rudar Šuderka izmamili vrijedne navijače i simpatizere da svojim radom i  znanjem pomognu klubu u njegovom što boljem i uspješnijem djelovanju. Oni su dokaz da nijedna uspješna udruga ili sportski klub ne može djelovati bez takovih zanesenjaka.

 Ne mogu svaku stopu u radu kluba pokrivati sponzori već ovakvi ljudi kojima nije teško odvojiti svoje slobodno vrijeme  i trud te ga pokloniti klubu.

Tako smo u prostorijama kluba susreli Marka Lisjaka-Lisca, inače voditelja navijača Rudara “Lapornika”, Josipa Roba- Jožeka, nekadašnjeg igrača  i velikog navijača , Vanju Žerjava,  također nekad igrača kluba u mlađim kategorijama kao i Darka iz Hlapičine,  prijatelja kluba , a i poznatog zaljubljenika u ribolov.

Oni si odlučili da  urede svlačionice i prostorije kluba te se prihvatili posla kako bi one bile što urednije i higijensko čiste.

Tako će oličiti obje svlačionice , sudačke prostorije , salu za sastanke i kupatila. Veliki je to posao koji će potrajati nekoliko dana, no kako vele to za njih nije nikakav problem kada rade za klub kojeg vole.

U isto vrijeme vrijedna ekipa firme Žganec – autoprijevozi  uređuje odvodne kanale za drenažne cijevi kako  bi suvišna oborinska voda koja se skupljala na igralištu imala i kamo otjecati. Problem je u tome što je igralište Rudara u maloj udolini pa se sva ta voda sa tog dijela naselja slijeva na igralište.

Sada će se tim kanalima presjeći njezin dotok na teren i usmjeriti u rijeku Muru te potok koji prolazi uzduž  igrališta.

Sve to obavlja se pod budnim okom i vrijednom rukom domara Drage Balaža – Dade, koji dečke mora malo i osvježiti jer ne može se samo raditi nego treba i mala okrijepa.   (Z. Rihtarc, foto Tin Tomanić)