NASTAVLJA SE POTRAGA ZA SKELAROM VINCOM – IZJAVE OČEVIDACA TRAGEDIJE

Jučer smo izvjestili o tragičnom događaju koji se odigrao kod skele na Fusku gdje je u virovima ćudljive i prevrtljive Mure nestao skelar Vinko Trstenjak Vinca. U potragu za njim uključili su se pripadnici Hrvatske gorske službe spasavanja koji su ga tražili sve do mraka. Tijekom noći morali su svoje aktivnosti obustaviti, no potragu su uz svijetla svjetiljki nastavili ribiči iz ŠRD Mura, nažalost bezuspješno. Odmah po svanuću akcija je nastavljena i do objave ovog članka skelar još nije pronađen. Uz Muru kao strvinari dežuraju i televizijske ekipe.

 

Kako se sve to dogodilo ? Očevidac cijelog tog nesretnog događaja Vladimir Varšić Čipći nam je rekao:

 

„Popodne sam bio na kupanju kod skele. Tamo je bilo više ljudi, a Vinca je sjedio za jednim stolom zajedno sa svojom prijateljicom Jelenom i bratom Ivanom, koji je do njega svratio vračajući se iz svog vinograda. Bili su dobro raspoloženi pa su si čak na roštilju ispekli jetrica. Nakon određenog vremena odlučili su se osvježiti u Muri u koju su ušli Jelena i Vinca. Za ulazak su odabrali dosta opasno mjesto gdje voda naglo postaje duboka i puna je velikih virova koje mi kupači izbjegavamo. Ubrzo smo čuli glasan poziv Jelene da je Vinca nestao ispod površine te smo svi dotrčali do tog mjesta i počeli ga tražiti. Kada ga nakon određenog vremena nismo našli obavijestili smo policiju i ostale nadležne službe koje su ubrzo izašle na teren. Vinca je bio gotovo neplivač, znao se samo održavati na vodi pa smo odmah znali da nije u pitanju neka njegova šala.“

 

I drugi svjedoci ispričali su nam gotovo istu verziju. Ako u tijeku dana dobijemo nove informacije odmah ćemo ih objaviti. (R. Tomanić, foto Anđelko Jurak)