Naši gimnazijalci ponovo u vrhu ljestvice uspješnosti

Školski e-Rudnik iznjedrio nove rezultate: osmu godinu zaredom međimurski gimnazijalci u vrhu su državne ljestvice po uspješnosti rješavanja ispita državne mature 2022. godine!

Rezultati objavljeni u Školskom e-rudniku donose analizu državne mature 2022. prema kojoj su maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec drugi na ljestvici u državi. S tek malom prednošću u postocima  prvorangirani su gimnazijalci iz Zagreba. U ovoj rang listi uspoređivani su rezultati postignuti iz hrvatskoga i engleskoga jezika te matematike: prosjek ocjena iz hrvatskoga jezika kod međimurskih gimnazijalaca bio je 3,85, isti su na ispitima iz matematike ostvarili prosjek ocjena od 3,48, a na ispitima i engleskog jezika gimnazijalci iz Međimurja postigli su prosjek ocjena od 4,44. Prosječan opći uspjeh im iznosi 3,92 te su time zauzeli drugo mjesto na nacionalnom nivou na ljestvici uspješnosti i briljirali druge godine za redom.

Razloga za ponos ima napretek jer ovo je osma godina zaredom kako maturanti Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec ostvaruju najbolje rezultate u državi. Potrebno je naglasiti kako su od 2014. do 2020. naši maturanti prema ukupnom prosjeku ocjena s državne mature bili prvi na listi, a u preostala dva ciklusa državnih matura drugoplasirani.

Posjetimo, nedavno je objavljen i rezultat analize prošlogodišnjih upisa na fakultete u Hrvatskoj prema kojoj su ponovo međimurski maturanti bili su samom vrhu

Služba za poslove župana