Nakon opreme i zgrada stižu novci iz EU i za ulaganje u ljude

U Ministarstvu zdravlja, u ponedjeljak 28.svibnja, održana je svečanost dodjele Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga  „Specijalističko usavršavanje doktora medicine“ koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa ,,Učinkoviti ljudski potencijali“ za razdoblje 2014. – 2020.

Ugovore su potpisali ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije dr. Tomislav Novinšćak, ministar zdravstva dr. Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar, uz nazočnost župana Matije Posavca i pročelnice UO za zdravstvo i socijalnu skrb Sonje Tošić Grlač.

Ugovorom će se Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije dodijeliti 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za specijalističko usavršavanje iz hitne medicine koju će obavljati specijalizanti Lucija Hranilović i Goran Mađar.

„Ovo je prvi puta da ćemo u Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije imati educirane specijaliste i da to nećemo morati plaćati iz vlastitih sredstava. Na taj način razvijamo struku jer je hitna medicina izuzetno važna u zdravstvenom sustavu“, rekao  je ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu dr.Tomislav Novinšćak.

 

„Ulaganjem u opremu, zgrade i stvaranje novih standarda u zdravstvenoj skrbi Međimurja pokazali smo kako vrlo efikasno i učinkovito možemo koristiti sredstva Europske unije. Sada idemo korak dalje i bespovratnim sredstvima  EU fondova ulažemo u ljude. Specijalizacija je potreba, ona puno košta zdravstvene ustanove i naše proračune, pa su ova sredstva višestruko vrijedna. Očekujem i kandidaturu sličnih projekata i u primarnoj zdravstvenoj zaštiti“ ,naglasio je župan Matija Posavec.

UO za poslove župana

Morana Kiš